Zondag 7 april is de nationale Dag van de Motorrijder! Verspreid door het land gaan motorrijders op pad om te genieten van een mooie rit en verschillende pitstoplocaties te bezoeken voor een kop koffie of activiteit. Met deze dag vragen motorrijders aandacht voor hun rechtmatige plek op de weg!

De Dag van de Motorrijder is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) om bewustzijn te creëren dat motoren weer in het straatbeeld verschijnen. In de praktijk vraagt dat altijd om gewenning in het verkeer, na maanden met minder motoren op de weg. Dus, houd rekening met ons.

Andersom roepen we motorrijders ook op om rekening te houden met hun omgeving, bijvoorbeeld met betrekking tot geluidsoverlast. Vrijwel elke motorrijder is zich daar zeer van bewust, mede dankzij initiatieven als Te Luid Geluid Is Uit (www.teluidgeluidisuit.nl). Toch blijft het een punt van aandacht.

Dit alles wordt steeds belangrijker omdat er meer en meer motorrijders en motoren bij komen. Logisch ook, want niet alleen is motorrijden leuk, het is ook uitermate geschikt voor woon-werkverkeer en stedelijk vervoer. Urban Mobility draagt bij aan een oplossing van problemen als files, parkeren en uitstoot. De praktische kant van het motorrijden, met name de flexibiliteit en het gemak van de motorfiets, motiveert om op te stappen.

Pitstoplocaties
Op de Dag van de Motorrijder zijn er door het hele land zo’n twintig pitstoplocaties. Toerclubs openen de deuren om rijders en andere belangstellenden kennis te laten maken met hun vereniging en diverse rijscholen organiseren een opstapdag of clinic. En verder? Laat in Nieuwegein een geluidsmeting doen en of ga naar de spectaculaire IJsspeedway in Thialf Heerenveen.

Vanuit alle locaties is er een route die men kan rijden in de omgeving, en er zijn een aantal grotere ‘regioroutes’ waarmee men van locatie naar locatie kan toeren binnen één regio. Een mooie manier om de verbinding te zoeken met andere rijders!

Kijk op www.dagvandemotorrijder.nl voor alle locaties, activiteiten en prachtige routes.