Metzeler Roadtec 02, de band die het toeren op een sportieve en duurzame manier herdefinieert, komt in 2024 uit. Deze band is nu in de laatste fase van ontwikkeling en deze nieuwe super sport toer band zal nog betere handling en grip op natte oppervlakken bieden door zich, in de basis, te richten op gerecyclede en natuurlijke materialen.

In vergelijking met zijn voorganger Roadtec 01 verbetert Roadtec 02 de dynamische prestaties, met name handling en gedrag op natte wegen. Dit gebeurt door een hoog percentage materialen van natuurlijke oorsprong (materialen geheel of gedeeltelijk afgeleid van biomassa) of gerecyclede producten te gebruiken.

De categorie waartoe Roadtec 02 behoort, is die van de sporttoerbanden, dat wil zeggen banden voor gemengd sport- en toergebruik, maar met dit product heeft het merk Metzeler de lat voor sportiviteit verder verhoogd door effectief een Super Sport Toer band te creëren. Het heeft de typische kenmerken van een toerband, zoals een hoge kilometrage en uitstekende grip op natte oppervlakken, maar combineert dit met veel van de eigenschappen die typisch zijn voor supersportbanden

Roadtec 02 is de nieuwe band bedoeld voor eigenaren van grote weg-motorfietsen zoals naked bikes, crossover, sporttoer- en toerfietsen, die worden gebruikt voor reizen, of het nu een eenvoudige trip buiten de stad is met naked bikes of lange reizen met andere soorten motorfietsen. In al deze gevallen zal Roadtec 02 een perfecte band zijn voor deze motorrijders. Met deze nieuwe band mengsels zijn de banden-opwarmtijden ook verkort, wat de veiligheid ten goede komt vanaf de eerste kilometers. Tot slot is de prestatie in moeilijke omstandigheden, zoals koude, natte en gladde wegen verder verbeterd.

Voor de motorrijder vertaalt dit alles zich in rijplezier, hoge prestaties en veiligheid in een volledig scala aan bedrijfsomstandigheden. De Roadtec 02-band zal ook de eerste productlijn van Metzeler vertegenwoordigen die wordt gekenmerkt door een hoog percentage materialen van natuurlijke oorsprong en gerecycled, wat een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid ingrediënten van fossiele en minerale oorsprong mogelijk maakt. De band is vanaf begin 2024 leverbaar.