De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup kregen op zaterdag 18 maart bij Damen Motorkleding hun nieuwe raceoutfit overhandigd. Na een interessante workshop waarin de coureurs meer te weten kwamen over hoe hun Damen raceoveralls, Shoei helmen en NOIZEZZ gehoorbescherming op maat zijn gemaakt en informatie kregen over het onderhoud ervan is de selectie klaar om het circuit op te gaan.

Op zaterdag 18 maart werd de selectie van de Molenaar NSF100 Cup door Carla Molenaar welkom geheten bij Damen Motorkleding in Breda. Als onderdeel van de Damen Dagen werden de jonge coureurs niet alleen getrakteerd op een interessante workshop maar ook op verse Brabantse worstenbroodjes en koeken bij de koffie. Vervolgens kregen de coureurs uitleg over hoe hun raceoverall is samengesteld en op maat gemaakt.

Ook werd er een blik geworpen op de nieuwste technologieën, waaronder de werking van het Damen Tech-air5 airbagsysteem. Daarna kregen ze hun eigen raceoverall overhandigd met de nodige tips hoe het in topconditie te houden. Vorig seizoen werd er voor het eerst gereden met een nieuwe lijn raceoveralls, waarvan de basis speciaal voor jeugdige coureurs is ontworpen. Door het gebruik van veel stretch op de gewenste plaatsen en een speciaal op het postuur aansluitende snit werden de raceoveralls zeer goed ontvangen.

Na het passen van de overalls werden de nieuwe Shoei NXR-helmen uitgereikt, die door Shoei Personal Fitting System specialist Sharon van Soest voor alle coureurs perfect pas waren gemaakt. Ook de op maat gemaakte gehoorbescherming van NOIZEZZ werd overhandigd aan de coureurs. NOIZEZZ is een nieuwe partner van de Molenaar NSF100 Cup en was zelf aanwezig om de nodige tips over gebruik en onderhoud te geven.

Nadat de teamkleding in ontvangst was genomen werd de traditionele groepsfoto gemaakt. Daarna was het alweer tijd om afscheid te nemen, maar niet voor lang! In het eerste weekend van april zullen de coureurs optimaal beschermd in actie komen op de TT Junior Track in Assen. Op zaterdag 1 april zal er een voorjaarstraining worden verreden ter voorbereiding op de eerste wedstrijddag op zondag 2 april.

Kalender

  • Zaterdag 1 April – Assen TT Junior Track (training)
  • Zondag 2 April – Assen TT Junior Track
  • Zaterdag 13 mei – Assen TT Junior Track
  • Zaterdag 27 mei – Veldhoven De Landsard
  • Zaterdag 2 september – Berghem Circuitpark
  • Zaterdag 16 september – Veldhoven De Landsard
  • Zaterdag 7 oktober – Assen TT Junior Track
  • Zondag 8 oktober – Assen TT Junior Track