Ryvid is een toonaangevend productiebedrijf in het snelgroeiende segment van elektrische lichte voertuigen met de Ryvid Anthem als eerste elektrische motorfiets. Opgericht door enthousiastelingen, ontwikkeld door vernieuwers en ontworpen door liefhebbers van de luchtvaartindustrie, is de missie van Ryvid om duurzame en plezierige persoonlijke mobiliteit te creëren. De naam van het bedrijf is afgeleid van de samensmelting van Rhythm en Avid.

Het elektrische mobiliteitsbedrijf Ryvid heeft sinds de oprichting in 2021 een missie om efficiëntere, lichtgewicht en milieuvriendelijke voertuigen te produceren voor een dynamische wereld. Na het creëren van een prototype van zijn eerste product – de Anthem elektrische motorfiets – in juni 2022, leverde Ryvid in september 2023 de eerste productieversie van zijn betaalbare, snelweggeschikte elektrische woon-werkverkeer motorfiets en bevindt zich nu in een hogere productiesnelheid in de nieuwe fabriekslocatie in San Bernardino, Californië.

Als onderdeel van het masterplan dat is bedacht door de oprichter en auto-ontwerper Dong Tran, zal Ryvid in 2024 zijn fabriekslocatie voltooien. Dit stelt het bedrijf niet alleen in staat om de productie van het Anthem-model voort te zetten om aan de grotere vraag te voldoen, maar biedt ook ruimte voor nieuwe modellen om zich bij het assortiment aan te sluiten.

“Dankzij het openen van onze eigen fabriekslocatie hebben we het productieproces verder kunnen stroomlijnen, waardoor een al snel productieproces nog sneller wordt. Hierdoor kan Ryvid snel schakelen naar nieuwe modellen en zich richten op nieuwe marktsegmenten. Hoewel groei belangrijk is voor elk bedrijfsmodel, zullen we prioriteit geven aan de pijlers van ons bedrijf, namelijk toegankelijkheid, innovatie, duurzaamheid en gemeenschap,” legde Dong Tran uit.

RYVID ANTHEM

De Anthem is een lichte elektrische motorfiets ontworpen voor forenzen en avonturiers. Net als bestaande tweewielige elektrische voertuigen is het doel om duurzaam persoonlijk vervoer te bieden als alternatief voor zware, dorstige auto’s. Ryvid heeft getracht het concept betaalbaar te houden door bijna alles in eigen huis te doen en doordachte oplossingen te innoveren om kosten te beheersen zonder toevlucht te nemen tot productie in het buitenland.

Een van de belangrijke verschillen is een roestvrijstalen gevouwen plaatstalen frame, gekozen voor sterkte en geconstrueerd zonder enige las. Dit vereenvoudigt het assemblageproces zonder arbeidskosten door te berekenen aan de rijder. De ingenieuze modulaire constructie van de Anthem richt zich op producten die precies moeten zijn wat ze moeten zijn; niet meer, niet minder. Ze dienen een specifiek doel en hebben ontwerpers in staat gesteld het gewicht en de complexiteit te verminderen. Als onderdeel van dit proces zorgde het team ervoor dat al zijn belangrijkste componenten laag bij de grond waren geplaatst, wat resulteert in een laag zwaartepunt en wendbaarheid.

Met de Ryvid Anthem die slechts 157 kg weegt, zit de 4,3 kWh lithium-ion batterij en zijn geïntegreerde 3,3 kW lader onder het frame en is uitneembaar voor flexibele oplaadmogelijkheden. Het voedt een 72V luchtgekoelde borstelloze gelijkstroommotor, die achter de batterij is gemonteerd in de aluminium swingarm en 73Nm koppel levert. Het bereik wordt vermeld als 121 km* volgens het Urban Dynamometer Driving Schedule.

Een andere belangrijke Ryvid-innovatie is de octrooiaangevraagde elektrisch verstelbare zithoogte. Lang erkend als een belangrijk obstakel voor nieuwe rijders, zorgt Anthem ervoor dat een breder scala aan rijders comfortabel op de Anthem kunnen zitten en hun voeten stevig op de grond kan plaatsen. Met behulp van een hydraulische cilinder kan de rijder de zithoogte snel aanpassen met een druk op de knop van 76-86cm zonder de geometrie van de achterwielophanging te beïnvloeden.

Dankzij zijn elektrische motor konden de ingenieurs ook een snelheidsbeperkte achteruitversnelling bieden. Dit is nog een functie die zowel beginnende als ervaren rijders helpt, waardoor gebruikers uit krappe plekken of hellingen kunnen achteruitrijden.

In staat tot snelheden van meer dan 120 km/u voor gebruik op de snelweg, vereist de Anthem een motorrijbewijs, maar de krachtafgifte en rijpositie zullen vertrouwd zijn voor e-bike-rijders, vooral in de Eco-rijmodus. De Sportmodus biedt een merkbare boost in prestaties en levert een hoog niveau van tweewielig entertainment. Anthem maakt gebruik van remhendelposities van motorfietsen en een draaiende gashendel, maar de directe aandrijfmotor maakte een koppelingshendel overbodig.

De hoogwaardige remmen, ophanging en Pirelli-banden onderscheiden Anthem van de meeste elektrische motorfietsmerken waardoor de rijder een niveau van controle, betrokkenheid en tevredenheid krijgt dat verder gaat dan zijn concurrenten. Anthem biedt ook een ongelooflijke eigendomservaring die zorgt voor een lage totale eigendomskosten dankzij minimale onderhoudsbehoeften, lage oplaadkosten, een aanzienlijk verminderde onderdelenlijst om reparaties te vergemakkelijken, evenals gemakkelijke opslag en opladen.

De Ryvid Anthem kan tot 80% opladen in 2,5 uur met 110V of 1,25 uur met de meegeleverde 220V-adapter. Het wordt geleverd met een beperkte garantie van twee jaar op motorfietsonderdelen en batterij, en wordt ondersteund door het Ryvid Service Team.

“De Anthem is ontworpen om de ruimte tussen elektrische fietsen en volwaardige motorfietsen op te vullen en een nieuwe generatie tweewielige rijders te voorzien van een EV-mentaliteit. We zijn ervan overtuigd dat de rijbeleving van onze hoogwaardige, tweewielige voertuigen ook ervaren rijders naar de lichte elektrische voertuigruimte zal brengen, terwijl ze de vele voordelen ontdekken van door batterijen aangedreven motoren,” aldus Dong Tran. De rijk uitgeruste en Amerika geproduceerde Ryvid Anthem $8.995 kan rechtstreeks worden besteld via ryvid.com.

*De batterijduur is afhankelijk van omstandigheden zoals rijder gewicht, snelheid, temperatuur, wind, bandenspanning, terrein, helling, enz. De kilometerstand kan variëren. *

Bekijk alle specificaties van de Ryvid