Mips, een toonaangevend bedrijf op het gebied van helmgebaseerde veiligheidstechnologie, is verheugd de voortzetting aan te kondigen van een samenwerking met Team HRC in het FIM Motocross Wereldkampioenschap (MXGP).

De Sloveense motorcrossatleet Tim Gajser kreeg wereldwijde erkenning nadat hij de afgelopen acht seizoenen de meest succesvolle rijder van het Wereldkampioenschap is geworden. Gajser heeft het MXGP Wereldkampioenschap vier keer gewonnen in 2016, 2019, 2020 en 2022. De Spanjaard Ruben Fernandez heeft een indrukwekkende stijging doorgemaakt in de MX2- en MXGP-klasse vanaf 2022. Zijn succes in de MXGP overtuigde Team HRC ervan om hem naast Gajser te contracteren voor de campagne van 2023. Het duo wordt dit jaar vergezeld door de nieuwe MX2-aanwinst Ferruccio Zanchi.

Terugkerend van een vroege blessure in 2023, waardoor hij zeven maanden aan de kant stond, won Gajser bij zijn terugkeer twee van de laatste MXGP-rondes van het seizoen en wilt dat momentum meenemen naar 2024. Fernandez stond ook vier keer op het podium, inclusief de start zijn eerste seizoen als fabrieksrijder met een overwinning in Argentinië.

Tim Gajser zei: “Ik heb tijdens mijn carrière verschillende blessures overwonnen – en het seizoen 2023 was niet anders. Maar dit is een gevolg van de professionele motorcrosscompetitie. Het is moeilijk om één wereldkampioenschap te winnen, maar als je er vier wint, wordt er van mij en alle anderen verwacht dat ze die reeks van overwinningen voortzetten. Dat is het doel in 2024, dus als ik me concentreer op racen, moet ik er zeker van zijn dat ik het belangrijkste deel van mijn lichaam bescherm: mijn hoofd. En daarom kies ik voor Mips.”

Fredrik Kjellberg, CMO bij Mips concludeerde: “We zijn verheugd dat we overeenstemming hebben bereikt over een verlenging van het Team HRC MXGP-partnerschap, dat in 2021 begon. Met Mips uitgeruste helmen bieden het allerbeste op het gebied van hoofdbescherming in een sport vol risico en snelheid. We zijn er trots op dat we Gajser en Fernandez de apparatuur kunnen blijven leveren zodat ze het vertrouwen hebben om op hun best te kunnen concurreren. We kijken ernaar uit om Team HRC MXGP te ondersteunen in het Wereldkampioenschap van 2024 en wensen hen veel succes.”

Team Mips is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor helmveiligheid en ambassadeurs met verschillende achtergronden en sportdisciplines sponsort. De kernmissie van het bedrijf is om de stem en invloed van enkele van de beste atleten ter wereld te gebruiken, die kunnen helpen het bewustzijn over hoofdbescherming voor iedereen aan te moedigen en te vergroten, zodat ze de juiste beslissing kunnen nemen bij het kopen van een helm.

Tot de hoog onderscheiden groep actiesporttalenten, waar Tim Gajser en Ruben Fernandez deel van uitmaken, bestaat ook MotoGP-coureur Aleix Espargaro. Ze worden vergezeld door de Canadese freeride-mountainbiker Brandon Semenuk, algemeen beschouwd als de grootste mountainbiker ter wereld, de Amerikaanse mountainbike-crosscountrywielrenster Kate Courtney, en de Franse viervoudig snowboard-freeride-wereldkampioen Marion Haerty.