Yamaha is al vele jaren het favoriete motormerk onder Nederlandse consumenten. Met trots kondigt het merk nu aan dat het in 2023 het meest verkochte motormerk van het land is geworden. Na dertien jaar heeft Yamaha, BMW van de troon gestoten en is opnieuw de onbetwiste marktleider van Nederland, met de meest verkochte motorfietsen, zowel voor particulieren als in de zakelijke markt.

Een essentieel element van het succes van Yamaha is het brede en zeer geliefde assortiment modellen. Niet minder dan vier Yamaha-modellen prijken in de top 10 van best verkochte motorfietsen in Nederland. De Ténéré 700, Tracer 9, MT-09 en MT-07 zijn al jaren favoriet bij het publiek en werden ook in 2023 veelvuldig verkocht. Een andere factor in het succes is het professionele en servicegerichte dealernetwerk van het merk. De 18 Nederlandse Yamaha-dealers worden bovengemiddeld gewaardeerd door motorrijders vanwege hun vak- en productkennis, evenals hun toewijding en service.

Erkenning voor inzet

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, Benelux-filiaal, is verheugd. Hij deelt: “Mijn collega’s in Japan en bij Yamaha Motor Europe, evenals onze geweldige dealers, werken dag in dag uit hard om onze klanten fantastische producten en ervaringen te bieden. Dat deze inspanningen nu beloond worden met de nummer 1-positie op de Nederlandse markt is een prachtig resultaat en een erkenning voor hun toewijding!”

Welkom in de Yamaha-familie

Yamaha weet als geen ander motormerk rijders en fans bij het merk te betrekken. Jaarlijks organiseert Yamaha evenementen zoals de drukbezochte Yamaha Experience Days op TT Assen en Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet, een Demo Ride Tour bij meer dan 35 dealers in de Benelux en de avontuurlijke Ténéré Travel Trophy. Mario Janssen voegt toe: “Yamaha vormt wereldwijd een familie van mensen die hun liefde voor hoogwaardige motorfietsen en het bijbehorende leven delen. We kijken altijd uit naar nieuwe manieren om meer mensen te verwelkomen in onze Yamaha-familie.”

Veelbelovende vooruitzichten

Hoewel het gevaar bestaat dat een marktleider op zijn lauweren rust, blijft Yamaha actief. De vooruitzichten voor 2024 zijn zeer positief. Naast de herhaling van alle eerder genoemde evenementen wordt de al zeer uitgebreide line-up dit jaar verder uitgebreid met enkele opwindende nieuwe modellen. De nieuwe, op races geïnspireerde XSR900GP oogstte al lof van pers en publiek, er staat een compleet nieuwe MT-09 op de planning, en de line-up van de veelzijdige Ténéré 700 wordt uitgebreid met de Extreme en Explorer. Voor meer informatie over deze modellen en om direct deel uit te maken van de winnende Yamaha-familie, bezoek www.yamaha-motor.eu.