De Isle of Man TT Races worden elk jaar beter en groter. Het spectaculaire motorsportevenement, gereden over 37,73 mijl echte wegen, trekt deelnemers en fans van over de hele wereld. Het is ook een evenement dat al tientallen jaren door het DNA van Arai stroomt. Veel van de TT-racers dragen Arai vanwege de prestaties, bescherming en comfort bij hoge snelheden die de helmen van het merk bieden. Arai zet zich ook sterk in om alle Arai-dragers op het eiland te ondersteunen met service en reserveonderdelen.

De onlangs vernieuwde stijl van de Isle of Man TT Races is een geweldige inspiratie gebleken voor het verbluffende nieuwe ontwerp van Aldo Drudi, dat gebruikmaakt van de belangrijkste kleurencombinaties met strakke racestrepen. De sleutelelementen zijn zoals altijd de Triskelion (drie benen van de man) verenigd door een gedurfd ‘dubbel’ TT-logo aan de zijkanten, een subtiel motief van de geblokte vlag en Ellan Vannin (Isle of Man in het Manx) netjes geplaatst aan de onderkant.

Onder dit spectaculaire nieuwe ontwerp proberen we altijd iets te verbeteren. Het is onze prioriteit voor bescherming: een onvermoeibare zoektocht naar meer winst in bescherming naast het voldoen aan vereiste veiligheidsnormen. Daarom blijven we hoofdbescherming evolueren door standvastige verbeteringen aan te brengen waar mogelijk, voortbouwend op onze ononderbroken zeven decennia van fundering in ons familiebedrijf van drie generaties. Dit doen we met een rondere, sterkere en gladdere buitenschaal die uitblinkt in Glancing Off (impact energy management) in de kern van elke Arai-helm. Immers, wat we proberen te beschermen is onschatbaar.

Akihito Arai, Managing Director van Arai Helmet (Europe) B.V.: “Wow. Dit is altijd een bijzonder moment voor ons bij Arai Helmet en de 2024 RX-7V Limited Edition EVO IoM TT is absoluut geweldig. Drudi Performance heeft uitgeblonken en iets zo nieuws gecreëerd, maar met alle elementen van het ontwerp die fans en verzamelaars verwachten. Toen we 15 jaar geleden begonnen, hadden we geen idee hoe belangrijk de speciale TT-helm van elk jaar zou worden voor zoveel mensen. Het enige wat ik nu kan zeggen is – kom maar op met de TT van volgend jaar!”

Voor meer informatie over de 2024 RX-7V EVO Limited Edition Isle of Man TT, bezoek: www.araihelmet.eu/nl/iomtt.