Eerder al lanceerde Kawasaki 2 elektrische Ninja’s en nu introduceert het Japanse merk als allereerste motorfietsfabrikant ter wereld een hybride motorfiets; de nieuwe Ninja 7 Hybrid. Deze motorfiets geeft een nieuwe kijk op de motorwereld van morgen en zal begin 2024 verkrijgbaar zijn bij de Kawasaki dealers.

Als allereerste in zijn soort legt de Ninja 7 Hybrid de lat voor HEV-motorrijden meteen hoog.  Dit revolutionaire nieuwe model weet de voordelen van de twee typen aandrijvingen naadloos te combineren.

De aandrijving van de Ninja 7 Hybrid wordt gevormd door de combinatie van een nieuwe 451cc paralleltwin gekoppeld aan een handgeschakelde/automatische versnellingsbak en een elektrische tractiemotor plus accu. Een futuristische combinatie die een, niet eerder vertoonde rijervaring moet gaan bieden; uitstekende acceleratie gecombineerd met een laag benzineverbruik. Het totale vermogen bedraagt 43,5kW. Wanneer de ‘’E-boost’’ functie is ingeschakeld stijgt dit naar 51,1kW. Rijders kunnen kiezen uit drie rijmodi (SPORT-HYBRID, ECO-HYBRID en EV) die elk een geheel eigen karakter hebben en geschikt zijn voor uiteenlopende rijsituaties.

Andere innovaties zijn onder andere start-stop waarbij de verbrandingsmotor uitgeschakeld wordt bij stilstand om brandstof te besparen, de automatische startpositiezoeker (ALPF) die – indien geactiveerd – automatisch de eerste versnelling selecteert bij stilstand en een “Walk Mode” om voor- én achteruit manoeuvreren gemakkelijker te maken.

Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen versie van Kawasaki’s bekende trellis frame kunnen de brandstofmotor, elektrische tractiemotor en de accu compact gemonteerd worden om zo een perfecte gewichtsverdeling te verkrijgen. Qua styling is de Ninja 7 Hybrid voorzien van een HEV-elementen zoals een speciale kleurstelling en een transparant kuipdeel welke de accu toont. Het full colour TFT-display is voorzien van smartphone connectiviteit die te verbinden is met de Kawasaki Rideology app.

Met deze baanbrekende motorfiets toont Kawasaki andermaal zijn technische kunnen en drang naar innovatie. De volledige specificaties, prijs en beschikbaarheid worden binnenkort bekend gemaakt. Meer info KAWASAKI