Damen Motorkleding is verheugd om de samenwerking met de getalenteerde Nederlandse coureur Glenn van Straalen aan te kondigen. De 23-jarige Van Straalen zal de kleuren van Damen Motorkleding vertegenwoordigen terwijl hij uitkomt voor het gerenommeerde Ten Kate Racing Yamaha in de World Supersport-klasse.

Glenn van Straalen racet al jaren op WK-niveau. De coureur uit Hoogkarspel wist al podiumplaatsen te behalen zowel de World Supersport als World Supersport 300 categorie. Van Straalen is de laatste jaren uitgegroeid tot Nederlands beste Supersport-rijder. Zijn ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat hij in 2024 uitkomt voor Ten Kate Racing Yamaha. Het Nederlandse team uit Nieuwleusen dat al twaalf wereldtitels heeft behaald.

In 2024 zal Van Staalen op de Yamaha YZF-R6 van Ten Kate Racing in actie komen in een motorpak van Damen Motorkleding. Het is voor Damen Motorkleding een eer om deze talentvolle Nederlandse rijder te ondersteunen in een zeer competitieve WK-klasse. Van Straalen zal in actie komen in het nieuwe pak van Damen, compleet gemaakt van Kangaroeleder in combinatie met het Tech-Air Airbag systeem van Alpinestars. Het team van Damen Motorkleding is vastbesloten om Van Straalen alle nodige ondersteuning te bieden, zodat hij veilig en vol vertrouwen het seizoen tegemoet kan gaan.

Damen Glenn van Straalen

Damen Motorkleding produceert op maat gemaakte motorpakken (leer en textiel) en bijbehorende veiligheid voor op de motor. Door de deskundigheid en kennis over het vak is Damen Motorkleding in staat uitstekend maatwerk te leveren waarin motorliefhebbers comfortabel, veilig en vol vertrouwen kunnen rijden. Al 60 jaar – sinds 1964 – levert Damen Motorkleding deze op maat gemaakt passie en veiligheid. Sinds 2018 is Damen Motorkleding tevens gecertificeerd Tech-Air specialist en servicepunt voor onderhoud aan alle Alpinestars Tech-Air systemen.

Glenn van Straalen (Ten Kate Racing Yamaha): “Ik vind het mooi dat ik als Nederlander door Damen Motorkleding wordt ondersteund. Het is sowieso al een Nederlands feestje door de start bij Ten Kate aankomend seizoen. Maar ik vind deze combinatie wel heel waardevol en mooi voor een land als Nederland waar de motorsport relatief klein is. Ik heb afgelopen weken al getraind in een trainingspak op maat van Damen Motorkleding, maar tijdens de eerste testdagen met Ten Kate Racing Yamaha gaan jullie mijn wedstrijdpak voor het eerst zien. Ik ben super benieuwd, maar heb alle vertrouwen in Damen Motorkleding. De samenwerking is dicht bij huis en de lijnen zijn kort. En dat is wel bijzonder fijn!”

Maarten Alewijn (Damen Motorkleding): “Met trots kan ik melden dat wij een tweede Nederlandse WK-rijder hebben in een Damen pak! Namelijk Glenn van Straalen in het WK Supersport. BeNeLux is onze grootste afzetmarkt, hierdoor is een Nederlandse coureur publicitair zeer interessant. Wij zijn daarom zeer verheugd om Glenn in ons merk pak te hebben. Bovendien gaat hij rijden voor het Nederlands bekendste en succesvolste team. Glenn zal uitgerust worden met ons nieuwste pak volledig uit Kangaroeleder. Uiteraard voorzien van het Tech-Air Airbag systeem van Alpinestars. Wij kijken uit naar de samenwerking en hopen dat dit de start is vele succesvolle jaren.”

Damen Glenn van Straalen

Marleen Alewijn-Oudbier (Damen Motorkleding): “Ik was aanwezig bij de een na laatste WorldSBK ronde van 2023 in Portimão en daar werd er veel gelobbyd. Dat was ook de eerste keer dat ons gevraagd werd of wij er voor open stonden om Glenn in pak te willen zetten. Toen is het balletje gaan rollen en na enkele fijne gesprekken zijn we tot een overeenkomst gekomen. Het is natuurlijk geweldig om (weer) met zo’n groot Nederlands talent te mogen samenwerken, die ook nog eens in een geweldig team rijdt. We zijn dan ook super trots dat wij deel uit mogen maken van dit mooie plaatje: Een Nederlandse coureur in een Nederlands team met Nederlandse racepakken. We gaan er alles aan doen om Glenn zo goed mogelijk te supporteren en kijken enorm uit naar onze samenwerking in 2024. Glenn: Welkom in Team Damen!”

(actiefoto’s: MotoGrafie)