Indian Motorcycle heeft vandaag een merksamenwerking aangekondigd met het populaire Amerikaanse motorcrossmerk 100%, samen met de volledige line-up voor modeljaar 2024. Met als hoogtepunt een limited edition FTR x 100% R Carbon, omvat de line-up voor 2024 een nieuwe Indian Challenger Elite, een volledig opnieuw ontworpen PowerBand-audiosysteem en updates voor de hele Indian Motorcycles MY24 line-up.

FTR x 100% R Carbon

Indian Motorcycle werkt met 100% samen om rijders te vieren die hun eigen weg durven te banen. Omdat ze voor 100% verbonden zijn met iconische momenten die hebben bijgedragen aan de opbouw van de huidige moderne motorcross en de gevierde 123-jarige geschiedenis van Indian Motorcycle in het motorrijden, hebben deze twee Amerikaanse merken met hun respectievelijke baanbrekende geesten geholpen het rijke weefsel van het motorrijden vorm te geven.

De FTR x 100% R Carbon is geïnspireerd op 100%’s roots in actiesport en is prachtig ontworpen voor de prestatiegerichte rijder die zich wil onderscheiden van de massa. De motorfiets is voorzien van een unieke Blue Candy-tank van carbon, een koplampgondel, een zadelkap en een voorspatbord. Het helderwitte frame met poedercoating springt eruit, terwijl glanzende lakafwerkingen en rode accenten zorgen voor een hoogwaardige pasvorm en afwerking.

Gezamenlijk is de FTR x 100% R Carbon een rauw stukje Americana. De FTR x 100% R Carbon is gebouwd op de topklasse FTR R Carbon en beschikt over nog meer upgrades en details die hem onderscheiden. Opvallende Indian Motorcycle en 100% co-branding accentueren elke tankzijde, de achterbankkap en de kinkuip. De raceklare Öhlins®-voorvork en achterschokveer krijgen een op maat gemaakte, verduisterde behandeling voor 100% meer attitude. Een zwart afgewerkte titanium Akrapovič-uitlaat en koolstofvezelcomponenten – motorkappen, kettingkast en hitteschild – voegen aangepaste details toe die verwacht worden op een model in beperkte oplage. Exacte aandacht voor vakmanschap straalt uit de onderdelen van Gilles Tooling, waaronder stuurgewichten, oliedop en radiateurdop.

Rijders die de FTR x 100% R Carbon kopen, ontvangen een gratis Indian Motorcycle x 100% zonnebril met keuze uit een van de drie stijlen uit de nieuwe co-branded collectie.

Indian Challenger Elite

De Indian Challenger Elite uit 2024 maakt zijn belofte als de ultieme Amerikaanse bagger waar. Omdat er wereldwijd slechts 325 exemplaren verkrijgbaar zijn, zullen rijders de aandacht trekken met het op maat gemaakte Charcoal Candy-kleurenschema, terwijl eersteklas voorzieningen comfort en vertrouwen bieden tijdens lange ritten in het zadel.

De toonaangevende bagger is standaard uitgerust met het geheel nieuwe, volledig opnieuw ontworpen PowerBand-audiosysteem van Indian Motorcycle, met vier luidsprekers van 100 watt, twee kuipluidsprekers en twee zadeltasluidsprekers, samen met een geheel nieuwe, op maat gestikte stoel, met een unieke stijl en ultieme rijcomfort.

De Indian Challenger Elite is uitgerust met een toonaangevende PowerPlus-motor van 90 kW en levert ongelooflijke V-twin-prestaties met een ongeëvenaard inhaalvermogen. Tot de premium kenmerken van de Indian Challenger Elite behoren de elektronisch verstelbare voorspanning van de achtervering van Fox®, Smart Lean Technology, een adaptieve LED-koplamp, LED-rijverlichting, een verstelbare flare-voorruit, hoofdtooivloerplanken voor bestuurder en passagier, verwarmde handvatten, zadeltasverlichting, zadeltassluitingen en drie selecteerbare rijmodi, waaronder Tour, Standard en Sport, die een persoonlijke rijervaring bieden op basis van de voorkeuren van de rijder. Alles-in, of je nu met z’n tweeën rijdt voor een weekendavontuur of alleen reist, de Indian Challenger Elite levert het ultieme in stijl en exclusiviteit.

PowerBand Audio

De geüpgradede PowerBand Audio-kits zijn opnieuw ontworpen voor Indian Motorcycle-baggers en touringmodellen en leggen de lat hoger voor premium audiosystemen met luidsprekers van 100 watt die een hoger volume, meer helderheid en meer bas produceren.

De volgende generatie PowerBand Audio biedt krachtig geluid, een geheel nieuwe stijl, fabrieksmatige kwaliteit en eenvoudige installatie.