Om de introductie van de  geheel nieuwe Sport Chief van Indian Motorcycle extra luister bij te zetten, geeft Lebois & Co van de Zwitserse horlogemerkenfamilie CDMLEC een bijpassende editie van haar Heritage Sport Chief edition Chronograph uit. Geïnspireerd door de historie van het oudste Amerikaanse motormerk én het nieuwste model van  Indian Motorcycle, en aangevuld met de  kenmerken van deze indrukwekkende machine, zal Lebois & Co begin volgend jaar de eerste vijftig stuks op de markt brengen. Deze zijn te verkrijgen in combinatie met de Sport Chief, of als stand-alone aankoop.

Wat Lebois & Co met horloges doet, verschilt niet veel van wat Indian Motorcycle met de Sport Chief heeft gedaan:  erfgoedklassiekers  nieuw leven inblazen met behulp van moderne technologie.  Met de originele Chief als één van ’s werelds meest iconische motorfietsensinds de geboorte in 1921, besloot Indian Motorcycle een moderne versie te ontwerpen die in 2021 werd gepresenteerd ter gelegenheid van zijn 100e verjaardag. De Sport Chief is nu het vierde model in de familie.

Vintage charme

Om de introductie in 2023 te ondersteunen en fans van beide merken die waarde hechten aan kwaliteit en schoonheid te belonen, is  Indian Motorcycle de samenwerking aangegaan met Lebois & Co, het luxe horlogemerk dat gespecialiseerd is in het doen herleven van oude modellen. Ze zijn geen onbekende als het gaat om het in ere houden van historisch erfgoed. Beide merken delen een passie voor kwaliteitsdesign en technologie.

Uniek verzamelaarsstuk

Door twee en twee samen te voegen, hebben Lebois & Co zich ten doel  gesteld om een aangepaste versie van hun eerder uitgebrachte Heritage Sport Chief edition Chronograph te maken. De wijzerplaat, wijzers, tachymeter, lettertypen en kleuren van de Heritage Chronograph verwijzen naar de geschiedenis van beide merken en zijn een perfecte weerspiegeling  van de erfenis en  slanke, vintage looks van de Chief, binnen de parameters van de Heritage Chronograph. Het resultaat is een uniek verzamelaarsstuk dat de motor van elke vintage horlogeliefhebber zal opvoeren.

Het horloge zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn binnen de Benelux in een oplage van vijftig stuks.

Prijzen

De Lebois & co. Heritage C hronograph Indian Motorcycle zal verkrijgbaar zijn voor een prijs van € 2.800. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

‘Ultimate Matching Numbers’

Lebois & Co gaat een stapje verder: voor de koper die de Sport Chief bestelt in combinatie met dit tijdsinstrument,  wordt het VIN-nummer van de motorfiets in de achterkant van de horlogekast gegraveerd om het unieke karakter van de band te benadrukken. Het draagt ook bij aan de allure van de motorfiets: zoals we allemaal weten,  nemen klassieke voertuigen dramatisch in waarde toe als ze ‘matching numbers’ hebben.

Voor de bezitters van een Sport Chief is het mogelijk om voor ‘ultimate matching numbers’ te gaan, waarbij de motorfiets voor altijd verbonden is met de special edition chronograaf. Toegevoegd aan de mix is een zeer speciale doos met een gegraveerde plaquette waarop eveneens het VIN-nummer van de motorfiets, gecompleteerd met een certificaat van echtheid. Voor eigenaren van een ander model Indian Motorcycle is het mogelijk om de chronograaf aan te schaffen en het VIN-nummer tegen kostprijs in de case te laten graveren. Het horloge wordt geleverd zonder de bovengenoemde doos en certificaat. Als je meer van horloges houdt dan van motorfietsen, kun je de speciale editie Lebois & Co.  ook apart bestellen, maar dan zonder het gegraveerde VIN-nummer.De eerste batch zal beschikbaar zijn H-1 2024.  Fans worden uitgenodigd om vanaf juni 2023 te pre-orderen, vanaf LeboisandCo.com.

‘Make the first move’

Ga voor meer informatie naar:

https://www.leboisandco.com/lebois-co-x-indian-motorcycle/

Als je de Sport Chief wilt uitproberen voordat je besluit tot een gecombineerde aankoop, boek dan je rit op:

NL:       https://www.indianmotorcyclebenelux.com/lebois-chronograph/

BE-FL:   https://www.indianmotorcyclebenelux.com/fl/lebois-chronograph/

BE-FR: https://www.indianmotorcyclebenelux.com/fr/lebois-chronograph/

LU:       https://www.indianmotorcyclebenelux.com/lu/lebois-chronograph/