Met trots maakt Harley-Davidson bekend dat elite-Dakarcourer Joan Pedrero op een Harley-Davidson Pan America 1250™ deelneemt aan de Africa Eco Race 2024. Van 30 december tot 14 januari 2024 doorkruisen de deelnemers aan de Africa Eco Race twee continenten, waaronder 6000 km door Afrika. Pedrero strijdt mee in de Maxi-Trail categorie.

In lijn met de hang naar avontuur die ligt verankerd in het DNA van het Amerikaanse motormerk, heeft Harley-Davidson besloten om opnieuw te gaan offroadracen met Joan Pedrero op de voetsteunen van de Pan America 1250™. Dit eerste Adventure Touring-model van Harley-Davidson is uitgerust met de krachtige Revolution® Max 1250 motor, een vloeistofgekoelde 1250 cc V-Twin die veel vermogen levert bij hoge toerentallen. De Pan America staat garant voor een ervaring vol adrenaline en premium technologie.

Joan Pedrero werkt al sinds de introductie van de Pan America 1250 samen met Harley-Davidson en in die tijd heeft hij het Adventure Touring-model al vele malen tot het uiterste gepusht. In 2023 heeft de Dakar-coureur met de Pan America 1250 deelgenomen aan races en challenges door heel Europa, waaronder de Bassella Race waar hij een geweldige zesde plek behaalde in de Maxi Trail-categorie. In april reed hij de veeleisende Baja TT Dehesa Extremadura, waar hij uitstekende resultaten behaalde en de Maxi Trail-categorie domineerde. In juli stond hij na de Baja Aragón España op het hoogste schavot in de Maxi Trail-categorie.

Dat Harley-Davidson meedoet aan de Africa Eco Race 2024 toont niet alleen het vermogen en de betrouwbaarheid van de Pan America 1250, maar laat ook zien dat het iconische motormerk nieuwe uitdagingen aangaat en de grenzen van technologie en performance verlegt. Avontuur hoort bij het merk en de Pan America 1250 biedt rijders nieuwe manieren om de echte Harley-Davidson ervaring te beleven.

Kolja Rebstock, Regional Vice President van Harley-Davidson voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika: “Avontuur en performance vormen het hart van ons merk en we kunnen geen betere manier bedenken om de veelzijdigheid van de Pan America te laten zien dan mee te strijden in de Africa Eco Race. We zijn trots om deze volgende uitdaging met Joan Pedrero aan te gaan na het grote succes dat we in 2023 hebben gehad.”

De 15de editie van de race start in Monaco op 30 december 2023 en eindigt in Dakar op 14 januari 2024.