Husqvarna Motorfietsen presenteert een volledig nieuwe generatie 2024 Vitpilen en Svartpilen. Met de grootste technische updates sinds hun introductie in 2018, zijn de volledig herontworpen Vitpilen 401, Vitpilen 125, Svartpilen 401, Svartpilen 250 en Svartpilen 125 voorzien van volledig nieuwe motoren, nieuwe chassisstructuren, toonaangevende technologie en nieuwe styling.

Ontworpen voor alles van stadsverkeer tot weekendverkenning, bieden de nieuwste Vitpilen en Svartpilen modellen een consequent leuke, memorabele en dynamische rijervaring. Met deze nieuwe machines kunnen zowel jonge als ervaren rijders het alledaagse doorbreken en ontsnappen.

Een volledig nieuw stalen vakwerkframe behoudt de geliefde wendbaarheid van de Vitpilen en Svartpilen modellen, met een lichtgewicht aluminium swingarm en WP-vering voor elk model, wat zorgt voor voorspelbaar rijgedrag. De 2024 modellen hebben ook een langere wielbasis, nieuwe frametypes en een aangepaste zithoogte, wat hun bochtgedrag verbetert en tegelijkertijd hun bekende stabiliteit behoudt. De Vitpilen modellen profiteren bovendien van nieuwe sturen die minder wegen en zorgen voor zeer responsief sturen. De nieuwe reeks van 2024 wordt aangedreven door een nieuwe, compactere motorfamilie, met EURO 5+-conformiteit, een verbeterde gewichtsverdeling en herziene versnellingsbak.

De Vitpilen 401 en Svartpilen 401, die zowel binnen als buiten stedelijke omgevingen een boeiende en dynamische rit bieden, worden aangedreven door een 399 cc, 45 pk eencilindermotor, ondergebracht in een stalen vakwerkchassis. Samen met een nieuwe aluminium swingarm, bieden deze motoren hun beruchte wendbare rijgedrag en uitstekende feedback aan de rijder. De Vitpilen 401 en Svartpilen 401 delen belangrijke technologie, waaronder bochten-MTC, schakelbare rijmodi, verstelbare WP-vering, ByBre remmen en Bosch hoekgevoelige ABS voor krachtig remmen. Easy Shift-technologie maakt koppelingsloze versnellingswisselingen mogelijk, terwijl een 5” bonded glass TFT-display, premium lakafwerking met decals en 17” spaakwielen de onmiskenbare stijl van de Vitpilen en Svartpilen modellen compleet maken.

Aangedreven door een 125 cc, 15 pk eencilindermotor, bieden de nieuwe Svartpilen 125 en Vitpilen 125 de kans om te leren en te verkennen, waarbij een ergonomisch ontwerp wordt gecombineerd met hoogwaardige componenten voor een geruststellende rit. Net als hun grotere capaciteit broers, zijn beide modellen uitgerust met WP-vering, ByBre remmen, en Bosch hoekgevoelige ABS. Met een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding zijn de behendige, compacte en A1-licentiecompatibele Svartpilen 125 en Vitpilen 125 vakkundig ontworpen voor de volgende generatie jonge rijders.

Uitstekend presterend op krappe stadsstraten en kronkelende snelwegen, combineert de Svartpilen 250 een lichtere, 249 cc, 31 pk eencilindermotor met een nieuw lichtgewicht chassis, aluminium swingarm en een rechtopstaande rijpositie voor een gecontroleerde en zekere rit waar de weg ook heen gaat. Standaard worden WP-vering, ByBre remmen en dual-channel Bosch ABS gebruikt, met gegoten aluminium triple clamps uniek voor de Svartpilen 250 die precies ontworpen flex bieden voor een comfortabele rit. Een nieuw 5” LCD-display, premium lakafwerking met decals en robuuste 17” gegoten wielen ronden de premium bouw van de Svartpilen 250 af. 

Technische highlights:

  • Nieuw frame en swingarm die de nieuwe motor met off-center achtervering accommoderen
  • Nieuw 5” bonded glass TFT-display (5″LCD-display op Svartpilen 250)
  • Open cartridge voorvork (grote zuiger voorvork op Svartpilen 250)
  • Een premium lakafwerking met overcoated decals
  • Lage zithoogte van 820 mm
  • Hoekgevoelige ABS (dual-channel ABS op Svartpilen 250)
  • Easy Shift en connectiviteitsfuncties als standaard
  • LED-koplamp met positioneringslichtring (zonder positioneringslichtring voor Svartpilen 250)
  • Gespaakte 17” wielen met premium Pirelli Scorpion Rally STR banden (Svartpilen 125 en Svartpilen 401)
  • Gegoten aluminium 17″ wielen met 6-spaaks aerodynamisch ontwerp en premium Michelin Power 6 banden (Vitpilen 125 en Vitpilen 401)

Husqvarna Motorfietsen biedt daarnaast een reeks Technische Accessoires met een collectie van nauwkeurig ontworpen, hoogwaardige componenten om prestaties en uiterlijk te verbeteren en de duurzaamheid te verhogen. De Functional Street Apparel-collectie stelt rijders in staat te kiezen uit een uitgebreid assortiment rijuitrusting en beschermende items, die allemaal maximale niveaus van veiligheid en comfort bieden.

De Vitpilen en Svartpilen 2024 reeks is vanaf februari 2024 beschikbaar bij erkende Husqvarna Motorfietsen dealers. Beschikbaarheid kan verschillen van land tot land. Voor alle details over prijzen en beschikbaarheid, neem contact op met uw nationale Husqvarna Motorfietsen filiaal of importeur