De ORIGINELE SCALPEL is terug en brengt zijn kenmerkende Naked-stijl, NUCHTERE karakter en vlijmscherpe precisie naar de weg.

Vanaf zijn allereerste verschijning in 2017 heeft de KTM 790 DUKE de wereldwijde markt voor motorfietsen flink opgeschud. Ook in 2024 tart de KTM 790 DUKE met zijn krachtige parallelle tweecilindermotor weer de natuurwetten door zijn ongekende vermogen en wendbaarheid. De LC8c is de compactste en – met een vermogen van 105 pk en een maximumkoppel van 87 Nm – krachtigste tweecilindermotor in zijn klasse.

Als je dat combineert met een indrukwekkende topsnelheid, laag brandstofverbruik en een indrukwekkend motorgeluid, kun je zonder twijfel stellen dt de KTM 790 DUKE een geduchte tegenstander is in races voor middelzware motorfietsen. Voor de Europese markt kan het model ook met een kleinere motor met een vermogen van 95 pk worden uitgerust, zodat de motorfiets aan de eisen voor motorrijbewijs A2 voldoet. De KTM 790 DUKE voor 2024 heeft een beest van een motor, maar dat maakt het model geen dommekracht. Integendeel de motorfiets is licht te besturen, wendbaar en gretig op bochten dankzij zijn geometrie die is ontwikkeld met het oog op sportief rijden op straat.

KTM 790 DUKE

De hoogwaardige WP APEX-vering voor en achter garandeert een perfecte wegligging, zodat de rijder vol vertrouwen op zijn motorfiets zit. Ook het zorgvuldig samengestelde elektronicapakket draagt bij aan het ongekend strakke weggedrag.

De gebruikelijke selectie aan rijdmodi, namelijk RAIN, STREET, SPORT en de optionele TRACK-modus biedt rijders de mogelijkheid om de tractie- en gasregeling eenvoudig naar wens in te stellen, zodat ze vol vertrouwen alle weg-, parcours en weersomstandigheden het hoofd kunnen bieden. De KTM 790 DUKE voor 2024 heeft dezelfde agressieve uitstraling als voorheen en doet de roemruchte DUKE-reputatie eer aan. Dat geldt ook voor wat betreft zijn prestaties en karakter.

Er is een breed scala aan speciaal ontwikkelde KTM PowerParts- en KTM PowerWear-artikelen verkrijgbaar waarmee rijders hun motorfietsen kunnen personaliseren en zichzelf optimaal kunnen voorbereiden op READY TO RACE-prestaties.

Ontdek meer over 30 jaar DUKE en de KTM 790 DUKE voor 2024 op KTM.com