Als eerste en enige fabrikant biedt DNA High Performance Filters een Stage 1 en Stage 2 kit aan voor de recent geïntroduceerde BMW R 1300 GS.

De voordelen van de nieuwe DNA filters

Dankzij een geoptimaliseerde vorm en de unieke constructie van de DNA high performance filters wordt de flow in het inlaattraject geoptimaliseerd, wat resulteert in een verbeterde gasrespons en toegenomen vermogen. Daarnaast biedt DNA een gegarandeerde filterefficiëntie van 98-99%, waarmee vuil buiten de airbox -en dus het draaiende gedeelte van de motor- wordt gehouden.

Stage 1

De BMW R 1300 GS is voorzien van twee filters. De DNA Stage 1 kit vervangt de originele filter elementen voor high performance exemplaren die 1 op 1 passen in de originele airbox. Deze kit zorgt voor een toename in airflow van ruim 29%, wat zorgt voor een verbeterd brandstofmengsel en een fijner lopende motor.

Stage 2

De Stage 2 kit is voorzien van dezelfde filterelementen als de Stage 1 kit, maar komt daarnaast met twee airbox covers die de originele exemplaren links en rechts vervangen. Dit zorgt voor een extra toename in airflow van ruim 41%, wat op de testbank resulteert in een vermogenswinst van 5 PK ten opzichte van het origineel.

Prijzen

  • Stage 1: € 133,10 incl. BTW
  • Stage 2 kit compleet: € 484,00 incl. BTW
  • Airbox covers zonder filters: € 387,20 incl. BTW

Meer informatie

DNA Filters zijn beschikbaar via de beter gesorteerde dealers. Voor vrijwel alle motoren is er een filter beschikbaar, of is deze in ontwikkeling. Meer informatie over het DNA assortiment binnen MDI is te vinden via https://www.mdi-online.nl.