Royal Enfield kondigde op de EICMA in Milaan de Europese lancering aan van een nieuwe reeks functies en kleurstellingen voor de Meteor 350. Geïnspireerd door de kleuren van de hemel en de horizon, wordt de Meteor 350 Aurora leverbaar naast de bestaande Fireball-, Stellar- en Supernova-varianten. De vernieuwde Meteor 350-serie is aantrekkelijk voor wie verlangt naar minder stad en meer horizon.

Gepositioneerd tussen de Stellar en Supernova, biedt Meteor 350 Aurora een verbluffende nieuwe reeks kleurstellingen in Aurora Blue, Aurora Green en Aurora Black. De nieuwe Aurora-serie wordt geleverd met een unieke mix van retro-elementen, zoals: spaakwielen en verchroomde onderdelen, waaronder de motor en het uitlaatsysteem, en is uitgerust met een luxe toerzadel, Tripper-navigatie, led-koplampen en aluminium stuurcomponenten. Met de toevoeging van deze nieuwe variant belooft de Meteor 350 om klanten aan te trekken die op zoek zijn naar een ‘easy cruiser’ met de retro-look van Royal Enfield.

Over de nieuwe serie en de verbeteringen op de Meteor 350 zegt B Govindarajan, CEO van Royal Enfield: “Als we het opmerkelijke succes van de Meteor 350 in India en internationale markten bezien, is het duidelijk dat de Meteor een snaar heeft geraakt bij veel motorliefhebbers. De dynamische rijeigenschappen en de betrouwbare prestaties hebben grote weerklank gevonden bij onze motorrijders. De Aurora-serie is het resultaat van onze constante interactie met onze rider community, waar we een sterke interesse in retro-geïnspireerde cruisers hebben waargenomen. De nieuwe kleurstellingen en kenmerken zullen het plezier van puur retro-toeren bij onze klanten zeker verhogen.”

Naast de lancering van de nieuwe variant in Aurora krijgen ook de bestaande series Fireball, Stellar en Supernova nieuwe kenmerken en updates. De Supernova-serie stelt nu een tandje bij, met led-koplampen en aluminium stuurcomponenten. De Stellar-serie is nu standaard uitgerust met de Tripper-navigatie en de Fireball wordt geleverd met elegant zwart als de standaard stockkleur. Klanten kunnen de Meteor 350 personaliseren met een groeiend assortiment “genuine motorcycle accessories”.

De Meteor 350 biedt supersoepel en verfijnd rijplezier, in en rond de stad of op langere toerritten buiten de stad. De Meteor 350 heeft Royal Enfield naar een hoger plan gebracht en nieuwe maatstaven gesteld in het segment van middelgrote motorfietsen. Verkocht in meer dan 60 landen, wordt de Meteor 350 door motorexperts erkend als een volbloed easy cruiser en heeft hij vele eerbetuigingen ontvangen over de hele wereld.