Motul NGEN 7 is een topklasse viertakt motorolie op basis van geregenereerde basisolie van hoge kwaliteit, die het best tot haar recht komt bij zware omstandigheden tijdens sportief en avontuurlijk rijden. In die geest is er geen betere test mogelijk dan de moeder aller woestijnrally’s: de Dakar Rally 2024!

NGEN7

NGEN wordt vervaardigd door hoogwaardige, gebruikte olie te recupereren en hoogtechnologisch te herraffineren. Het eindproduct is hoogkwalitatieve motorolie die in het geval van NGEN7 voor 50% uit geregenereerde basisolie bestaat. Bovenop z’n duurzame insteek, blijven de anti-slijtagewerking en zuiverheid identiek aan de huidige 7100-reeks, maar wordt er fikse vooruitgang geboekt op vlak van onder meer levensduur, verbruik  en responsiviteit van de motor bij opstarten.

Daarenboven kan afgedraaide NGEN na verwerking onbeperkt hergebruikt worden, en vormt de olie dus een perfect circulair productieproces. De NGEN 7 die Pierre Saeys in de Dakar Rally van 2024 zal gebruiken, zou dus in wezen tijdens de volgende editie – en na verwerking – opnieuw gebruikt kunnen worden.

Met Motul naar Dakar

Net zoals de NGEN7 is ook Pierre Saeys allesbehalve aan z’n proefstuk toe. Zo reed de Belg een knap palmares samen in de zwaarste endurowedstrijden ter wereld – waaronder zevenmaal de befaamde International Six Days Enduro, waarin hij niet minder dan vijf gouden en twee zilveren plakken wist te scoren. Voorts nam Saeys onder meer deel aan het WK Enduro, de Abu Dhabi Desert Challenge en de Rallye Du Maroc.

Nu trekt hij dus voor het eerst naar de Dakar Rally, die plaatsvindt van 5 tot en met 19 januari 2024. En Motul is erbij.