Suzuki Motor trekt op de Japan Mobility Show 2023 in Tokyo het doek van meerdere primeurs. Dat zijn onder meer prototypes van een elektrisch aangedreven Suzuki BURGMAN en een Suzuki BURGMAN Hydrogen 400 die wordt aangedreven door een verbrandingsmotor op waterstof. 

Suzuki e-BURGMAN

De e-BURGMAN is de elektrische tegenhanger van de versie met een 125cc eencilinder verbrandingsmotor. Bijzonder is de uitneembare batterij. Suzuki is met deze e-BURGMAN in april dit jaar gestart met een demonstratieproject om gegevens te verzamelen over de dagelijkse in zetbaarheid van een dergelijke scooter voor shopping, ritjes in de stad en woon-werkverkeer. De gegevens zijn bedoeld voor de ontwikkeling van toekomstige elektrisch aangedreven motorfietsen.

Suzuki BURGMAN Hydrogen

Voor de waterstof aangedreven motorscooter heeft Suzuki de BURGMAN 400 voorzien van een waterstoftank en op waterstof aangepast motorblok. Het betreft hier een testmodel om de toepassing van waterstoftechnologie in tweewielers te onderzoeken en perfectioneren. De testresultaten zijn bestemd voor de doorontwikkeling van een motorfiets op waterstof waaraan Suzuki werkt.