Zero Motorcycles, bevestigt haar aanwezigheid tijdens de eerste editie van de Brussels Auto Show. Dit evenement, de opvolger van het bekende Autosalon, vindt plaats van 17 tot en met 21 januari 2024 in de Brussels Expo. Het eigentijdse karakter van het evenement omvat niet alleen auto’s, maar richt zich ook op elektrische mobiliteit en motoren. Dit maakt het de perfecte match voor Zero Motorcycles, die speciaal voor deze gelegenheid hun veelbesproken conceptmotor, de Zero SR-X, zullen presenteren.

De Brussels Auto Show belooft een indrukwekkend spektakel te worden voor zowel motor- als autoliefhebbers. Het evenement, gehouden in de Brussels Expo, bekend als de Heizelpaleizen, is in lijn met zijn voorganger, de Brussels Motor Show of Autosalon, en wordt beschouwd als het grootste auto-evenement in de Benelux. Meer dan 400 voertuigen, waaronder auto’s, motoren en trucks van meer dan 150 bedrijven, zullen aanwezig zijn. Autoliefhebbers kunnen zich verheugen op het bewonderen van exotische super- en hypercars, legendarische klassieke auto’s en exclusieve primeurs. Voor motorliefhebbers biedt het een uitgelezen kans om de nieuwste ontwikkelingen voor 2024 te ontdekken en te profiteren van speciale beursaanbiedingen.

ZERO MOTORCYCLES

Op een evenement als de Brussels Auto Show mag Zero Motorcycles niet ontbreken. Het BAS legt een sterke nadruk op elektrische mobiliteit, innovaties en toekomstige mobiliteit. Als vooraanstaande fabrikant van elektrische motorfietsen heeft Zero Motorcycles sinds 2006 een voortrekkersrol gespeeld in technologische innovaties en nieuwe ervaringen voor motorrijders. Cees Lengers, Sales & Marketing Manager van Zero Motorcycles voor de Benelux, benadrukt: “Het is vanuit deze invalshoek dat we aanwezig zijn op het BAS. Het opzet van dit nieuwe evenement biedt mogelijkheden om zowel bestaande als nieuwe doelgroepen aan te spreken. We verwachten een groot aantal bezoekers die we graag willen laten kennismaken met ons uitgebreide 2024-gamma, inclusief de innovaties en technologie├źn van Zero Motorcycles.”

Een van de hoogtepunten van deze innovaties is de exclusieve conceptmotor, de Zero SR-X. Als boegbeeld van het ‘Design the Future’-ontwikkelingsprogramma van Zero, combineert de SR-X vloeiende lijnen en gedisciplineerde designdetails met de agressieve houding en het rauwe prestatiegevoel van modern vormgegeven sportmotoren. Bezoekers kunnen de Zero SR-X bewonderen op de stand van Zero Motorcycles, gelegen in hal 6, tijdens het BAS.

Een andere opvallende verschijning op de stand van Zero Motorcycles is de DSR/X politiemotor. Deze imposante motorfiets illustreert de mogelijkheden voor politiekorpsen die willen overstappen op een volledig elektrisch voertuigenpark.

SEIZOENSSTART

Traditioneel was het Autosalon in Brussel, beter bekend als het Autosalon, de feestelijke opening van een nieuw automotive jaar. De Brussels Auto Show zet deze traditie voort. Cees Lengers benadrukt: “Het Autosalon in Brussel bood consumenten traditioneel de ideale gelegenheid om een nieuwe motorfiets aan te schaffen of hun keuze voor de toekomst te bepalen. Toen het Autosalon tijdens en na de Corona-pandemie niet kon doorgaan, werd de impact daarvan merkbaar voor onze dealers in de beginperiode van het jaar. We zijn dan ook verheugd met dit alternatief en zijn ervan overtuigd dat degenen die het voormalige Autosalon bezochten, ook hun weg zullen vinden naar de Brussels Auto Show.”

Zero Motorcycles zal te vinden zijn in Paleis 6 tijdens het BAS, waar bezoekers de kans krijgen om alle nieuwe modellen voor 2024 en het exclusieve conceptmodel SR-X te ontdekken.