Alpinestars presenteert met trots de gloednieuwe Supertech R10 Road Racing Helmet Launch Edition. Het resultaat van meer dan 10 jaar intensief onderzoek, ontwikkeling en testen, het doel van de Supertech familie van helmen is het creëren van de meest geavanceerde, beschermende en prestatieverbeterende helmen voor racers en rijders over de hele wereld.

Na jaren van onderzoek, ontwikkeling en testen van de S-R10 met Alpinestars’ Helmet Product Development Department en samen met MotoGP LEGEND Andrea Dovizioso en MotoGP-rijders Jorge Martin en Jack Miller, lanceert Alpinestars een exclusieve genummerde serie S-R10 Launch Edition Road Racing Helmen. Bij het ontwerp van de S-R10 lag de focus op het hoogste prestatieniveau, vooral als het gaat om bescherming en het bieden van een nieuw niveau van veiligheid.

De S-R10 helm is ontworpen om de perfecte mix van uitstekende ventilatie, onovertroffen comfort en het lichtst mogelijke gewicht te bieden, zonder op enig ander vlak compromissen te sluiten. Een ander cruciaal element dat uniek is voor het ontwerp en de ontwikkeling van de S-R10 is de geavanceerde aerodynamica van de helm, met talloze sessies in de windtunnel gericht op het verminderen van de luchtweerstand en het bieden van optimale aerodynamische stabiliteit.

De S-R10 Helmet Launch Edition wordt geleverd in donker candyrood gesublimeerd met levendige rode accenten, en een carbon glanzende colorway, waarbij donker candyrode inkt is verwerkt in de heldere coating en handmatig op de carbon helm is gespoten om een uniek gradatie-effect te creëren. De Alpinestars branding op de helm is subtiel en zorgt voor een intens contrasterende energie op de helm, waar een glanzende laag is aangebracht om het een unieke glanzende look te geven. De binnenvoering van de helm is handgemaakt in Italië.

“Ik kon niet meer tevreden zijn met de nieuwe S-R10 helm. Vanaf het begin heb ik me zeer, zeer comfortabel gevoeld met de helm. Het zicht is ongeëvenaard en de aerodynamica van de S-R10 helm in combinatie met het lederen pak is verbazingwekkend wat betreft snelheid en comfort. Het is ongelooflijk hoe licht de helm is en het is echt verbazingwekkend dat ze met de koolstofvezel het gewicht hebben kunnen verlagen zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Het is een hele eer om de S-R10 helm te mogen dragen.”JACK MILLER, MotoGP

“Dit seizoen zijn we begonnen met de nieuwe S-R10 helm, samen met Alpinestars, is dit een geweldige project geweest. Door samen met Alpinestars te werken aan de ontwikkeling van de S-R10, hebben we geweldig werk geleverd – de helm voelt geweldig aan, is supercomfortabel en past perfect op mijn hoofd. Ik heb het gevoel dat dit het beste comfort is dat ik ooit in een helm heb gehad in mijn hele carrière. De ventilatie is ook geweldig, vooral tijdens de hete races, als het extreem heet is, voel ik me geweldig. De helm is ook heel licht. Ik word niet moe als ik hem gebruik en als ik lange afstanden rijd, voel ik me supergoed. Daarnaast is het gezichtsveld geweldig, wat belangrijk is als ik met 360 km/u de bocht in ga, waar ik goed kan zien, en ik voel me bijzonder goed.” – Jorge Martin, MotoGP Ademende deflectoren en alles kan comfortabel worden opgeborgen in de pad”De nieuwe S-R10 MotoGP-helm van Alpinestars is zeer aerodynamisch en bij hoge snelheden voelt hij ultralicht en stabiel aan; en dat is geruststellend. Het gezichtsveld is ongelooflijk. Het zicht dat de S-R10 biedt, voelt super ‘breedbeeldig’ aan en je kunt enorm veel zien in alle richtingen. Dat is een enorm pluspunt en waarschijnlijk de belangrijkste eigenschap. De S-R10 heeft een geavanceerd ontwerp en ik vind het echt een goede helm om te dragen. Hij is niet alleen erg comfortabel, maar ook superventilerend.”Andrea Dovizioso, MotoGP

CARBON SCHAALCONSTRUCTIE MEERLAAGS COMPOSIET VERSPREIDT ENERGIE BIJ STOTEN

De schaalconstructie van de Supertech R10 is gehomologeerd volgens ECE 22.06, DOT en FIM-normen en maakt gebruik van een zeer geavanceerde spuitgiettechnologie met een combinatie van meerdere composieten, waaronder een 3K carbon buitenlaag met hoge dichtheid, een uni-directionele koolstofcomposietlaag, een aramidevezellaag en een glasvezellaag.

De 3K carbon buitenlaag met hoge dichtheid zorgt voor een uitstekende sterkte en efficiënte energieafvoer over de schaal. De uni-directionele (UD) koolstofcomposietlaag biedt aanzienlijk meer radiale sterkte rond de schaal, voorkomt compressie, maar staat gecontroleerde doorbuiging toe voor het verminderen van overgedragen impactenergie, terwijl de aramidevezel plus glasvezellagen kritieke bescherming tegen penetratie bieden.

Deze gelaagde composietcombinatie, gecreëerd door alles aan elkaar te lijmen met een geavanceerde epoxyhars die al op de pre-preg vezel is aangebracht, regelt perfect de ideale verhouding tussen hars en vezel voor maximale sterkte, mechanische prestaties en lichtgewicht. De combinatie van materiaallagen zorgt voor een betere energiehuishouding en een beperkte doorbuiging van de buitenschaal, waardoor de energie breder wordt verspreid en beter wordt geabsorbeerd door de EPS-voering.

De unieke schaalconstructie van de S-R10 resulteert in een extreem effectieve impactbescherming. Met een volledig uitgeruste in-house testfaciliteit voor helmen binnen het ultramoderne Research & Development centrum van Alpinestars, heeft het bedrijf een uitputtend impact onderzoeksprogramma uitgevoerd, waarbij onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen hebben aangetoond dat de S-R10 helm lineaire en schuine impactprestaties teruggeeft die de huidige ECE 22.06 helmreglement standaard limieten ver overschrijden. Voor directe lineaire impacts, dat zijn impacts onder een hoek van 90 graden tussen de helm en een object, overtreft de S-R10 de norm met een gemiddelde grootte van 37%. En voor rotatieversnelling en schuine impactprestaties, waarbij de impactenergie afkomstig is van een andere hoek dan een lineaire 90-graden hoek, overtreft de S-R10 de norm met gemiddeld 37%.

DE BINNENSCHAAL VAN DE S-R10 IS GEMAAKT VAN EPS IN VERSCHILLENDE DICHTHEDEN

De S-R10 helm heeft vier binnenschalen, net als de buitenschaal, en is verkrijgbaar in vier anatomische maten. De constructie van de S-R10 is geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat rijders de juiste pasvorm hebben, wat niet alleen het comfort verbetert en het totale gewicht vermindert, maar bovenal de effectiviteit van de helm bij een botsing verbetert. Onder de buitenschaal van de helm zit een achtdelige EPS liner met meerdere dichtheden, met zes specifieke dichtheden die strategisch in verschillende zones zijn geplaatst om te zorgen voor uitstekende energieabsorptie van botskrachten die over de buitenschaal worden verspreid, en voor een nauwsluitende en comfortabele pasvorm. De EPS voering heeft, net als de buitenschaal, zijn eigen unieke afmeting voor elke helmmaat, waardoor de prestaties en pasvorm van de helm nog beter worden afgestemd op bescherming en comfort.

LINEAIRE EN SCHUINE KRACHTVERDELING

Het EPS-binnenoppervlak is glad en creëert een geoptimaliseerd, wrijvingsarm gebied voor een superieure beheersing van schuine stoten. Bij het testen van andere soorten helmen zijn de beste helmen diegene die bescherming bieden tegen zowel roterende als schuine en lineaire impactkrachten.

Om de rotatie-, schuine en lineaire stootkrachten te helpen bestrijden en verminderen, heeft Alpinestars een wrijvingsarm oppervlak aan de binnenkant van de EPS-voering ontworpen. Het binnenoppervlak is ongelooflijk glad gepolijst en vervolgens speciaal gecoat om de wrijving nog verder te verminderen, zodat de comfort liner tegen het EPS kan bewegen. Het resultaat is een verhoogde rotatie- en schuine en lineaire krachtbeheersing, waardoor het hoofd van de rijder onafhankelijk in de helm kan bewegen, of andersom, wat de hoeveelheid kracht die bij een schuine impact op het hoofd, de nek, de hersenen en de wervelkolom wordt overgebracht aanzienlijk kan verminderen en tegelijkertijd de kans op een hersenschudding verkleint. Kortom, specifieke bescherming tegen rotatie-impact wordt geboden door de combinatie van de interne vorm en de specifieke coating van de EPS-voering, in combinatie met het speciaal ontwikkelde oppervlak in de comfortvoering. Deze gepatenteerde technologie vermindert de rotatieversnelling die op het hoofd van de rijder wordt overgebracht.

GEWICHT

Tot slot, als het gaat om gewicht, de ECE / DOT / FIM gecertificeerde Supertech R10 helm tipt de weegschaal op een indrukwekkende 1.540 gram voor een maat medium, of 3,4 pond, waardoor de S-R10 met een extreem hoge prestatie-bescherming-gewichtsverhouding.

De S-R10 Helmet Launch Edition in de kleur Red Carbon Glossy is vanaf 10 juli om 18.00 uur CET / 9.00 uur PST te koop op alpinestars.com, met een gelimiteerde oplage van 200 stuks.