Audi Sport is de nieuwe partner van het Ducati fabrieksteam in de MotoGP, de koningsklasse van de internationale motorsport. Met ingang van de seizoensopener van afgelopen weekend op het circuit van Portimão (Portugal) zijn de twee Desmosedici GP-motoren van regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia en zijn teamgenoot Enea Bastianini voorzien van het Audi Sport-embleem. 

“We zijn verheugd met deze samenwerking met het Ducati Lenovo Team”, verklaart Sebastian Grams, Managing Director van Audi Sport GmbH. “Ducati en Audi Sport GmbH onderscheiden zich beide met zeer sportieve producten die elkaar naadloos aanvullen. Elke eigenaar van een Ducati is mogelijk ook geïnteresseerd in onze R- en RS-modellen. Tegelijkertijd weten we dat veel van onze klanten zichzelf ook op een Ducati zien rijden. Die samenhang tussen onze producten en merkbelevingen willen we graag verder versterken.”

Audi Ducati
Francesco Bagnaia

Binnen de Premium Brand Group, waartoe naast Audi en Ducati ook Lamborghini en Bentley behoren, werken de auto- en motorfietsfabrikant al langere tijd nauw samen. 

“Als auto- en motorliefhebber heb ik me altijd al aangetrokken gevoeld tot Audi’s RS-modellen, die uniek zijn door hun combinatie van rijplezier en praktische bruikbaarheid voor het hele gezin”, zegt Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “Ik ben er dan ook trots op dat Audi Sport samen met het Ducati Lenovo Team op dit hoogste, sportieve niveau van de motorsport acteert.”

Casey Stoner en Francesco Bagnaia: wereldkampioenen met Ducati

Ducati is sinds 2003 als fabrieksteam actief in de MotoGP en won zijn eerste wereldkampioenschap in 2007 met de Australiër Casey Stoner. Afgelopen jaar pakte de Italiaan Francesco Bagnaia de tweede titel voor Ducati, op de Desmosedici GP. Dit jaar verdedigt hij zijn titel en wordt hij vergezeld door zijn nieuwe Italiaanse teamgenoot Enea Bastianini, die in 2022 met satellietteam Gresini Racing als derde eindigde in het kampioenschap en nu is gepromoveerd naar het fabrieksteam.

Audi Ducati
Claudio Domenicali, CEO of Ducati Motor Holding; Dr. Sebastian Grams, Managing Director of Audi Sport GmbH

De samenwerking tussen Audi Sport en Ducati werd direct bezegeld met een overwinning: afgelopen zaterdag won Francesco Bagnaia op het circuit van Portimão de eerste sprintrace in de historie van de MotoGP.