Twintig jaar nadat de eerste recordbrekende Rocket III de motorscene kwam binnengelopen als ultieme, gespierde roadster, wordt nu een nieuwe generatie Rocket onthuld, met betere prestaties en dito stuurgedrag, en een duistere livrei. Hij krijgt zelfs een nieuwe naam, de Triumph Rocket 3 Storm, die z’n gespierde uiterlijk en spectaculaire rijervaring extra kracht bijzet.

De ster van de show is ’s werelds grootste productiemotorblok met 2.458cc, die op de nieuwe Rocket 3 Storm R en GT maar liefst 15 pk aan piekvermogen wint, en nu 182 pk presteert bij 7.000 tpm. Het koppel is ook toegenomen met 4 Nm, waardoor het nieuwe blok piekt op 225 Nm, bij amper 4.000 tpm. Deze vlakke, rijke koppelcurve met maximaal koppel doorheen het middengebied zorgt voor een explosieve acceleratie en moeiteloze gasrespons in elke versnelling. Er zijn tijden geweest dat je met dit koppel een Opel Kadett met caravan de berg op kon trekken..

Het 16-inch achterwiel en 17-inch voorwiel van de Rocket zijn vernieuwd met een sportiever tienspaaks gegoten aluminium ontwerp, waardoor de onafgeveerde massa is verlaagd. Deze vermindering heeft een positief effect op de stuurrespons tijdens het rijden, waardoor de Rocket nog wendbaarder wordt. Het sterke en lichtgewicht aluminium frame, dat het levenslicht zag in 2019, is opgebouwd uit gegoten en gesmede elementen voor een uitzonderlijke koppel-gewichtsverhouding.

 

Paul Stroud, Chief Commercial Officer van Triumph, verklaart: “Van de Rocket, die wereldwijd bekend staat als de ultieme muscle roadster, hebben we sinds de introductie van de 2,5-litermotor in 2019 wereldwijd al meer dan 18.000 stuks verkocht. Door te luisteren naar de feedback van onze klanten weten we dat ze dol zijn op de forse presence en indrukwekkende prestaties van de Rocket. Maar we weten ook dat motorrijders altijd meer willen.”

“Daarom hebben we de nieuwe Triumph Rocket 3 Storm R en GT flink wat extra vermogen en koppel gegeven, evenals een nog grotere wendbaarheid en een nog donkerdere, duistere stijl en presence op de weg.”

De motoren zullen vanaf april 2024 bij de dealer staan.

bezoek de Triumph NL website 

bezoek de Triumph BE website