Met de terugkeer van de iconische Transalp liggen mooie ritten over prachtige bergwegen in het verschiet. Om het karakter van de motor -letterlijk- kracht bij te zetten heeft DNA een high performance luchtfilter ontwikkeld voor de nieuwe Transalp 750, die tevens geschikt is voor de nieuwe Hornet.

Met het plaatsen van het DNA filter neemt de airflow toe met wel 48,60%. In de constructie van het filter is niet alleen rekening gehouden met een procentuele toename, maar is er ook gekozen voor een filterstructuur die zorgt voor de juiste flow binnen de airbox. Het resultaat is een soepeler lopende motor, met een merkbaar fijnere gasrespons over de gehele linie. Uiteraard biedt ook het filter voor de Honda Transalp 750 de voor DNA bekende gegarandeerde filterefficiëntie van 98-99%. Hierdoor krijgt vuil en stof geen kans om door te dringen in de motor.

Ook voor de Hornet

De Transalp 750 deelt haar platform met de nieuwe Honda Hornet 750. Het nieuwe DNA high performance filter is dan ook geschikt voor beide modellen, waarbij het dezelfde waarden biedt.


Duurzaam filter, duurzame motor

Met de hedendaagse strenge Euro-normen is een lage wrijvingsweerstand in de motor een noodzaak om aan de emissie-eisen te voldoen. Om de duurzaamheid van de draaiende delen te waarborgen is het zaak om vuil en stof te voorkomen, omdat die meer dan ooit schade toebrengen. Daarom richt DNA filters zich niet alleen op vermogenswinst en een daardoor soepeler draaiende motor, maar ook op een gegarandeerde (ISO5011) filterefficiëntie van 98-99%. Benieuwd wat dat in de praktijk betekent? Haal je originele filter maar eens uit de airbox en kijk maar eens wat er achterblijft. Kies voor een fijner lopende motor waar je langer plezier van hebt, en vervang nooit meer een luchtfilter!

Toepasbaarheid en prijzen

  • Honda Transalp 750
  • Honda Hornet 750

Prijs €119,79 incl. BTW

Meer informatie

DNA Filters zijn beschikbaar via de beter gesorteerde dealers. Voor vrijwel alle motoren is er een filter beschikbaar, of is deze in ontwikkeling. Meer informatie over het DNA assortiment binnen MDI is te vinden via https://www.mdi-online.nl