Een toename in vermogen, een afname in de kans op motorschade, en een fijnere motorloop als gevolg: voor de volbloed V2 en V4 modellen van Ducati is er nu een DNA High Performance luchtfilter verkrijgbaar.

V2

De Panigale en de Streetfighter V2 kunnen rekenen op een forse toename in airflow van wel 70,75%. Door de toegenomen hoeveelheid lucht ontstaat er een optimaler brandstofmengsel, wat zorgt voor een vermogenstoename en een fijner lopende motor. Net zo belangrijk is de unieke gecertificeerde filterefficiëntie van 98-99%. Dit laatste voorkomt penetratie van vuil en stof door het filter heen, dat anders via het inlaatkanaal z’n weg vindt naar de binnenzijde van het motorblok. Een simpele ingreep zorgt dus voor een betere gasresponse en meer power, terwijl het de kans op motorschade aanzienlijk verkleint.

V4

Voor alle V4 modellen, zowel de Panigale als de Streetfighter, is er eveneens een filter beschikbaar. Een toename van 14,37% in airflow in het reeds geoptimaliseerde inlaattraject zorgt voor een merkbaar fijner lopende motor, waarmee het toch al niet misselijke vermogen van de V4 modellen toeneemt. Ook hier zorgt de gecertificeerde filterefficiëntie van 98-99% voor een betere nachtrust, wetende dat de draaiende delen van je motor beter beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Unieke formule

Een DNA filter is opgebouwd uit een combinatie van vier lagen van 100% organisch katoen, een hoogwaardige gaasconstructie, en perfect afsluitende flexibele seal. De magie van het filter schuilt in de door DNA in-house ontwikkelde filterolie. Het katoen is statisch geladen, en tijdens het impregnatieproces wordt hierdoor een perfecte dekking van de olie verkregen waarmee geen enkel stuk katoen wordt overgeslagen.

Vocht heeft dankzij dit unieke proces geen kans; een DNA high performance luchtfilter blijft ook bij hevige regen en luchtvochtigheid dezelfde filterwaarden houden. Dankzij de mogelijkheid om het filter eenvoudig te reinigen en opnieuw te impregneren gaat het levenslang mee: nooit meer een luchtfilter vervangen!

Toepasbaarheid en prijzen

V2 modellen €95,59 incl. BTW
Panigale V2
Streetfighter V2

V4 modellen €116,16 incl. BTW

Panigale V4
Panigale V4S
Panigale V4R
Streetfighter V4
Streetfighter V4S

Verkrijgbaar via MDI

DNA Filters zijn beschikbaar via de beter gesorteerde dealers. Voor vrijwel alle motoren is er een filter beschikbaar, of is deze in ontwikkeling. Meer informatie over het DNA assortiment binnen MDI is te vinden via https://www.mdi-online.nl