Afgelopen weekend hebben maar liefst meer dan 90.000 bezoekers de 2023 editie van Jack’s Racing Day bezocht. Tijdens het gratis toegankelijke evenement waren er spectaculaire races te zien van onder andere de Colmore YTCC V8 Race Car Challenge, de Mazda MX5-Cup, de Ford Fiesta Sprint Cup en de Porsche Carrera Cup Benelux.

Nog voordat de races op zondag werden verreden werd op zaterdag tijdens de kwalificaties van de BOSS GP de snelste rondetijd ooit op het TT-circuit neergezet. Oostenrijker Ingo Gerstl reed met zijn Toro Rosso F1 STR1 een gemiddelde snelheid van 216.15 kilometer per uur en noteerde een rondetijd van 1:15.861, een nieuw absoluut baanrecord!

Veel bekende namen

Op zondag waren de races in de Porsche Carrera Cup Benelux een absoluut hoogtepunt, en was het gastrijder Larry ten Voorde, tweevoudig Porsche Supercup kampioen, die de overwinning op zijn naam schreef.

In het pauzeprogramma werd het publiek getrakteerd op demonstraties van onder andere wereldkampioen Formule 2, Formule E en F1-coureur Nyck de Vries. F2-coureur Richard Verschoor en Tom Coronel verzorgden de 2-seater Experience, waarbij onder andere wereldkampioen atletiek Dafne Schippers en zanger Frans Duijts op vrijdag  al mee waren geweest om het TT circuit vanuit een heel ander perspectief te bekijken.

Daarnaast waren onder andere World Supersport 600 coureur Stefano Manzi van het Ten Kate Racing Team, Dakarcoureur Tim Coronel en Liqui Moly Husqvarna Intact GP Moto3 coureur Collin Veijer van de partij om enthousiaste fans te woord te staan en handtekeningen uit te delen.

Klap op de vuurpijl

Voor velen was de klap op de vuurpijl de stuntshow van piloot Dirk Evers, die niet alleen acrobatiek in de lucht liet zien maar met zijn Pitts ook nog op het circuit landde en voor de volle GT- en hoofdtribune langs taxide om vervolgens weer met een aantal stunts het luchtruim boven het TT-circuit te verlaten.

Naast de autoraces waren er motorraces voor de BeNeLux trophy, waarbij Ricardo Brink zich op zondagmiddag verzekerde van het kampioenschap bij de Superbikes.

Photocredits: Motografie