Na een indrukwekkende lancering op Motoverse 2023 van de Shotgun 650 Motoverse Edition, een bijzondere limited edition, is Royal Enfield vandaag begonnen met de productie van de Shotgun 650 in de reguliere versie. De prachtige Royal Enfield Shotgun 650 is een unieke motorfiets met custom inspiratie, verkrijgbaar in vier kleuren: Stencil White, Plasma Blue, Green Drill en Sheetmetal Grey.

Siddhartha Lal, Managing Director en CEO van Eicher Motors Ltd., verklaart: “De Shotgun 650 is geïnspireerd door het werk van onze custom-community en onze langdurige samenwerking. Het is een moderne interpretatie van hoe een fabrieksmotorfiets met het authentieke Royal Enfield-DNA eruit zou kunnen zien. De Shotgun 650 is een veelzijdige machine die zich niet gemakkelijk in een categorie laat plaatsen, zowel qua vorm als qua karakter. Het is een compleet nieuw en uniek model. Met zijn ergonomie en uitstekende rijeigenschappen straalt hij vertrouwen uit, zowel in stedelijke omgevingen als in scherpe bochten. Op rechte snelwegen levert hij krachtige prestaties. Met de Shotgun 650 willen we motorfietsen uit nieuwere en nichecategorieën toegankelijk maken voor een groeiende groep enthousiaste rijders die zelfexpressie waarderen.”

Met het bewezen wereldwijde 650-Twin-platform als basis is de Shotgun 650 een eerbetoon aan de custom-cultuur en betekent het een nieuw hoofdstuk in het ontwerp van Royal Enfield met een opwindende visie op de toekomst. Het retro-futuristische ontwerp van de Shotgun 650 bouwt voort op de SG650 Concept, tentoongesteld op de EICMA 2021. Deze motorfiets is een eerbetoon aan creativiteit en fungeert als een leeg canvas voor duizenden motorrijders die graag hun motorfiets aanpassen en personaliseren.

B Govindarajan, CEO van Royal Enfield, benadrukt: “De Shotgun 650 is een zeer unieke toevoeging aan onze productlijn, met behoud van het Pure Motorcyling-DNA van Royal Enfield. De 648 cc parallelle twin-motor die deze machine aandrijft, is een krachtig en veelzijdig platform geschikt voor elke rijstijl en omstandigheid. Op de baanbrekende Shotgun 650 zorgt deze motor voor een uiterst boeiende en plezierige rijervaring, met voldoende vermogen voor dagelijks gebruik, een krachtig middentoerengebied en een overvloed aan koppel over het hele toerenbereik.”

Shotgun 650

In de geest van customizen bepaalt de rijder hoe de nieuwe Royal Enfield Shotgun 650 eruit komt te zien. Het gloednieuwe ontwerp fungeert als een leeg canvas dat niet beperkt wordt door traditionele categorieën, maar de persoonlijkheid van de eigenaar omarmt. Dankzij het modulaire ontwerp kan de motorfiets moeiteloos tussen drie stijlen schakelen, van eenzitter tot tweezitter en tourmotor met bagage. Met een simpele handeling komt het passagierszadel los voor ultieme flexibiliteit. Of je nu op zoek bent naar een agressieve motorfiets of juist naar een meer ontspannen rijervaring, de Shotgun 650 biedt het allemaal. Met zijn rechte rijpositie straalt hij vertrouwen uit en past hij zich aan aan het humeur en de rijstijl van de bestuurder.

Mark Wells, Chief of Design, merkt op over het ontwerp en de ontwikkeling van de Shotgun 650: “Customizen is de rode draad in het verhaal van Royal Enfield. Onze klanten personaliseren al decennia onze motorfietsen. Met die rijke creatieve cultuur als inspiratie gaven wij onze ontwerpers de vrijheid om hun verbeelding de vrije loop te laten en hun ideeën tot uiting te brengen. Het resultaat is een fris ontwerp dat ons verleden respecteert en een toekomstvisie biedt voor hoe een custom Royal Enfield er over een aantal jaar uit kan zien.”

Met het wereldwijd bekroonde 650 Twin-platform als kern biedt de Shotgun 650 dubbel plezier. De ergonomie is optimaal met een middelhoge voetpositie, een lage zadelhoogte van 795 mm en een intuïtieve stuurpositie die de bestuurder een gevoel van totale controle geeft. Het zwevende zadel heeft zowel moderne als retro-elementen. Dankzij de speciaal afgestemde vering van de Shotgun, met een 43 mm Showa-voorvork en een achtervering met dubbele schokdempers en vijf veerspanningsinstellingen, is het zowel leuk om in druk verkeer als op de snelweg en in bochten te rijden, zonder in te boeten aan comfort. Brede tubeless 18-inch voor- en 17-inch achterbanden, in combinatie met remschijven van 320 mm en 300 mm, zorgen voor stabiele grip en behoud van controle bij elke snelheid.

De Royal Enfield Shotgun 650 is een samensmelting van retro-futuristisch design en moderne kenmerken. De ledkoplamp in een prachtige neomoderne custom-kuip past perfect bij de neo-retro-esthetiek en zorgt ervoor dat de weg voor je duidelijk zichtbaar is. De motorfiets is uitgerust met een digitaal-analoog instrumentenpaneel en wordt geleverd met het Tripper-navigatiesysteem dat alle benodigde informatie weergeeft.

In overeenstemming met het concept van customizen en personaliseren hebben we een uitgebreid assortiment van 31 originele motorfietsaccessoires ontwikkeld om de custom-esthetiek van de Shotgun 650 te benadrukken, waaronder stuureindspiegels, een ergonomisch enkel zadel en contrasterende lichtmetalen velgen.

Prijzen Shotgun 650 Nederland én België

UitvoeringNederlandBelgië *
Sheetmetal Grey€9.099,-€7.799,-
Plasma Blue / Green Drill€9.299,-€7.899,-
Stencil White€9.399,-€7.999,-
* prijzen exclusief onvermijdelijke kosten