Gesteund door 15 jaar kennis en ervaring, ontwikkeld samen met de directe feedback van zijn wereldwijde gemeenschap van honderdduizenden rijders, herdefinieert de volledig nieuwe Ruroc EOX niet alleen het iconische Ruroc-ontwerp, maar markeert het ook een nieuw tijdperk voor het merk in veiligheid van het volgende niveau, prestaties, comfort en connectiviteit.

Davy Thomas, Chief Marketing Officer van Ruroc, zei: “De EOX – uitgesproken als ‘ee-yos’ – is een geheel nieuw platform voor ons, waarbij we alles wat we de afgelopen 15 jaar hebben ontwikkeld, samenbrengen in een top-of-the-range helm die de nieuwste biedt in veiligheidsnormen en technologische verbeteringen. Zonder ons kenmerkende DNA van het Ruroc-merk te verliezen, is EOX het resultaat van kernontwikkelingen op het gebied van rijderbescherming, aerodynamica, ventilatie en comfort. Bovendien zijn we ook een partnerschap aangegaan met Cardo Systems om ons Shockwave-communicatieaanbod verder te verbeteren met dynamische mesh-technologie.

“We hebben het geluk een enthousiaste en zeer betrokken wereldwijde gemeenschap van Ruroc-rijders binnen handbereik te hebben, wat we niet als vanzelfsprekend beschouwen als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe helmen. De EOX is in samenwerking met onze gemeenschap ontwikkeld; we hebben geleerd van duizenden stukjes feedback van rijders, inclusief het vastleggen van feedback over pasvorm en comfort in de echte wereld van honderden echte Ruroc-rijders tijdens evenementen in de afgelopen jaren. Dit is wat er gebeurt wanneer gepassioneerde rijders, vooruitstrevende ingenieurs, disruptieve ontwerpers en toonaangevende partners in accessoires hun krachten bundelen.”

Volgende generatie veiligheid

Met gebruikmaking van impactbeschermingstechnologieën van de volgende generatie biedt EOX eersteklas veiligheidsnormen in overeenstemming met zowel de ECE 22.06- als DOT-certificeringen. Zonder concessies te doen aan zowel veiligheid als comfort, introduceert Ruroc zijn gloednieuwe Quad-Matrix Carbon Composite-schaal gemaakt van T300-koolstofvezel versterkt met Kevlar, Nylon en Fiberglas om de sterkte, flexibiliteit en algehele impactprestaties te verbeteren. Het resultaat is Ruroc’s lichtste maar meest robuuste carbon composiet tot nu toe.

Ruroc werkt opnieuw samen met RHEON™ om zijn innovatieve reactieve polymeertechnologie naadloos te integreren in de voering van de EOX voor bescherming tegen impact- en rotatiekrachten, naast een gecombineerde impactvoering van multi-dichtheid EPS en EPP voor verbeterde energieabsorptie.

Optimale prestaties en comfort

Door het iconische helmontwerp van Ruroc opnieuw vorm te geven tot een gloednieuwe vorm, is de EOX speciaal gevormd om de aerodynamische, thermische en akoestische prestaties te verbeteren. Het EOX-schaalontwerp beschikt over een nieuwe spoiler, naadloze integratie van het vizier en vloeiende contouren die, in vergelijking met de ATLAS 4.0 Track, een dramatische verbetering in stabiliteit bieden met een verbetering van 37% in hoeksnelheid en een vermindering van 2% in geluid, evenals een verbetering van 110% in thermische luchtstroom in vergelijking met de ATLAS 4.0 Carbon.

Bovendien stelt EOX een nieuwe standaard in helm pasvorm. Tijdens de ontwikkeling van de helm mat Ruroc de hoofden van honderden rijders en testte tientallen verschillende padding opstellingen, dichtheden en voeringmaterialen om de “juiste pasvorm” formule te perfectioneren. Als resultaat wordt EOX aangeboden in drie schaalmaten die de pasvorm optimaliseren terwijl een slank profiel behouden blijft, naast de toevoeging van een extra set nieuwe ‘slim-line’ wangkussens als standaard, voor een gepersonaliseerde pasvorm.

Met hetzelfde beste-in-class perifere 215° gezichtsveld als de ATLAS 4.0, biedt het vizier van EOX panoramische uitzichten samen met een nieuw ontworpen gereedschapsloos mechanisme dat moeiteloze vizierwisselingen onderweg mogelijk maakt. Het vizier beschikt over een krasbestendige coating aan de buitenkant, en aan de binnenkant heeft het vizier Pinlock-compatibele bevestigingspennen met een eersteklas Pinlock 120XLT-insert die standaard in de doos wordt geleverd.

Wat ventilatie betreft, levert EOX niet minder dan zes geoptimaliseerde openingen en een gekanaliseerde EPS-voering voor verstelbare luchtstroom door de hele helm. In harmonie met de vloeiende lijnen van de buitenschaal bieden de openingen een hoge luchtstroomintensiteit voor algeheel

comfort, en zowel de kinventilatie als de bovenventilatie kunnen gemakkelijk worden bediend met handschoenen aan.

Naadloze connectiviteit, dankzij Cardo Systems

In een steeds meer verbonden wereld biedt Ruroc EOX-eigenaren nog meer keuze, met de optionele toevoeging van het gloednieuwe en geoptimaliseerde Shockwave-systeem van het merk, evenals een geheel nieuw Shockwave Mesh-systeem, ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende draadloze communicatie-experts, Cardo Systems.

Voor degenen die op zoek zijn naar premium communicatie en connectiviteit, biedt Shockwave Mesh aangedreven door Cardo een geheel nieuw en exclusief Shockwave Mesh-audiosysteem, aangedreven door Cardo, met geluidstechniek van de audio-experts bij Harman Kardon. Nu kunnen rijders verbinding maken met maximaal 15 vrienden met een connectiviteitsbereik van maximaal 1,6 km, allemaal vanuit een volledig geïntegreerd systeem met behoud van de belangrijke ECE 22.06-classificatie.

Het samenwerken met de communicatie-experts bij Cardo Systems heeft Ruroc in staat gesteld Cardo’s long-range Dynamic Mesh Communication (DMC) -technologie te integreren in het Shockwave-platform, waardoor maximaal 15 rijders verbinding kunnen maken zonder te vertrouwen op WIFI of mobiel signaal. Shockwave Mesh beschikt over een geïntegreerde verwijderbare batterij, samen met een reservebatterij die standaard wordt meegeleverd, die samen meer dan 12 uur afspeeltijd en gesprekstijd levert, evenals snellaadfuncties via USB-C in slechts 30 minuten.

Voor rijders die niet op zoek zijn naar ultieme connectiviteit, biedt Shockwave Bluetooth een meer basaal systeem, nog steeds geschikt voor connectiviteit en muziek, met ook Harmon Kardon en volledige helmontwerpintegratie.

Ontwikkeld en ontworpen naast de helm om de esthetiek en aerodynamica van EOX aan te vullen, passen zowel het nieuwe Shockwave Mesh- als Bluetooth Shockwave-systeem naadloos in de EOX op een aangewezen, op de rijder geoptimaliseerde positie, dus het is niet alleen de meest verbonden helm van Ruroc, maar de EOX compromitteert nooit stijl.

Kleuren

Met Ruroc bekend om zijn iconische en gedurfde ontwerpen en kleurenschema’s, is de EOX geen uitzondering hierop, gelanceerd in acht spannende ontwerpen, met twee vlakke lakafwerkingen: Core (mat zwart) en Ghost (glans wit), evenals twee blootgestelde koolstofweefsel kleuropties: Raw Carbon (mat zwart koolstofweefsel) en Liquid Carbon (glans zwart koolstofweefsel), allemaal compleet met een tonale Ruroc-logo in reliëf op de kin van de helm.

EOX lanceert ook vier gloednieuwe helmontwerpen voor 2024: The EOX Squadron, geïnspireerd op Spitfires gevlogen door No.457 Squadron van de Royal Australian Air Force met de beruchte geschilderde haaienmond; de EOX Mictlan, de met de hand getekende schedel van de Azteekse God van de Dood gelegd in goudfolie; de EOX Buzzsaw, een futuristisch beest gekleed in geweer-metaal harnas met blootgestelde, bloedrode bedrading; en de EOX Ignis, waar helder, gedurfd oranje lakwerk met tonale racestrepen naast een blootgelegde koolstofvezelbasis ligt.

De EOX is exclusief online verkrijgbaar op www.ruroc.com vanaf 24 april om 17:00 uur (GMT), vanaf €539,-