Triumph Motorcycles heeft officieel zijn nieuwe TF 250-X gelanceerd, met een toonaangevende vermogen-gewichtsverhouding en het meest complete specificatiepakket ooit voor de ultracompetitieve 250cc-motorcrossmarkt.

Het nieuwe viertakt racemodel is volledig ontwikkeld door Triumph in nauwe samenwerking met racekampioenen als Ricky Carmichael en Iván Cervantes, en is een volledig nieuw ontwerp. De prestatiegerichte race-aandrijflijn en het unieke aluminium chassis zijn ultracompact en superlicht, met alle beste componenten op de markt, die af-fabriek reeds zijn gemonteerd.

De TF 250-X heeft een agressieve stijl, is compact maar stoer en zal direct herkenbaar zijn op het circuit, met zijn minimale en lichtgewicht uitstraling en kenmerkende Triumph Racing Yellow en zwarte graphics.

Een nieuw Triumph-netwerk van gespecialiseerde motorcrossdealers zal verkoop, onderhoud, onderdelen en een nieuwe speciale kledinglijn aanbieden, en zal daarenboven worden ondersteund door een 24/7 online onderdelensysteem dat voor mobiele toepassingen is geoptimaliseerd, zodat klanten kunnen bestellen voor snelle levering, rechtstreeks vanaf het circuit.

De Chief Product Manager van Triumph Motorcycles, Steve Sargent, verduidelijkt: “De lancering van de TF 250-X is het hoogtepunt van een aanzienlijke inspanning en investering van Triumph om niet alleen een totaal nieuwe motorfiets naar de motorcrosswereld te brengen, maar ook om topprestaties te leveren. Om dit te realiseren, richten we ons op het leveren van het meest complete pakket voor elk niveau, van amateur tot kampioen.

“Deze motorfiets is 100% Triumph, bedacht, ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door onze vooraanstaande chassis- en motorteams, met deskundige ondersteuning van onze racekampioenen. We zijn begonnen met een blanco vel papier en zijn gestart met een volledig nieuw basisontwerp, inclusief een nieuwe motor, een nieuw chassis en nieuwe elektronica.”

 

Gespecialiseerde Triumph MX-centra

Vanaf het voorjaar van 2024 worden er nieuwe gespecialiseerde Triumph motorcross- en endurocentra geopend in Europa, Australië en de Verenigde Staten, waarvan 300 tegen het einde van 2024. Dit zijn toegewijde, volledig opgeleide, gespecialiseerde offroad-centra voor verkoop, onderhoud, onderdelen, kleding en race-ondersteuning.

Dit netwerk wordt ondersteund door een uniek 24/7 leveringssysteem voor onderdelen en accessoires. Die nieuwe elektronische onderdelen- en accessoirecatalogus, die beschikbaar is op de Triumph-website, is volledig geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten, zodat motorrijders naar onderdelen kunnen zoeken en bestellingen kunnen plaatsen terwijl ze op het circuit zijn. Rijders kunnen selecteren wat ze nodig hebben, de beschikbaarheid en prijs controleren en een bestelling plaatsen voor expreslevering, standaardlevering of ophalen bij hun lokale Triumph motorcrossdealer.

Prijs en beschikbaarheid

De TF 250-X heeft een vanafprijs van €11.395 in de Benelux en bestellingen kunnen nu worden geplaatst bij Triumphs nieuwe motorcrossdealers. De motorfietsen zijn leverbaar vanaf het voorjaar van 2024. Een video van de live lancering is te zien op YouTube. Meer informatie of je plaatselijke Triumph Crossdealer vind je op de Vlaamse Triumph Website of op de Nederlandse Triumph Website.

Meer informatie over de lancering van een TF 450-X en het langverwachte Enduro-assortiment van Triumph Motorcycles volgt later in 2024.

Specificaties

MOTOR & TRANSMISSIE
Type Eéncilinder 4-takt DOHC
Inhoud 249,95 cc
Boring 78 mm
Slag 52,3 mm
Compressie 14,4:1
Injectie Dell’Orto EFI
Uitlaat Enkele uitlaatdemper
Eindoverbrenging 13/48
Koppeling Natte multiplaat, ‘Belleville Spring’
Versnellingsbak 5-bak
CHASSIS
Frame Aluminium ruggengraatframe
Swingarm Aluminium
Wiel voor 21″ x 1.6″
Wiel achter 19″ x 1.85″
Band voor 80/100 – 21
Band achter 100/90 – 19
Vering voor KYB 48mm voorvork met spiraalveren, In-uitgaande demping instelbaar, 310mm veerweg
Vering achter KYB monoshock, in- (hoge en lage snelheid) en uitgaande demping instelbaar, 305mm veerweg
Remmen voor Brembo tweezuigerremklauw (zuiger: 24mm), 260mm remschijf
Remmen achter Brembo éénzuigerremklauw (zuiger: 26mm) , 220mm remschijf
Dashboard en functies Urenteller, Multifunctionele, kubusvormige selectieknop
AFMETINGEN & GEWICHT
Stuurbreedte 836 mm
Hoogte (zonder spiegels) 1.270 mm
Zadelhoogte 960 mm
Wielbasis 1.492 mm
Balhoofdhoek 27,4º
Naloop 116 mm
Rijklaar gewicht 104kg
Tankinhoud 7 liter