De Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) brengt honderdduizenden fans van klassieke en vintage motorfietsen over de hele wereld samen om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de gezondheid bij mannen. De DGR werd in 2012 in het Australische Sydney opgericht door Mark Hawwa, als een geweldige nieuwe manier om motorliefhebbers samen te brengen voor een gemeenschappelijk goed doel. De DGR groeide jaar na jaar, en is intussen over de hele wereld verspreid, met meer dan 90.000 motorrijders die in meer dan 800 steden de straat op trekken. Tot nu toe heeft het evenement meer dan 37 miljoen dollar opgebracht voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

Triumph is sinds 2014 de officiële motorpartner van de DGR en zet zich in voor meer bekendheid, een grotere deelname en uiteindelijk meer fondsenwerving ter ondersteuning van dit goede doel. Alle betrokkenen bij Triumph zijn er trots op dat zij, in samenwerking met Mark Hawwa en zijn team, een sleutelrol hebben gespeeld bij de groei van deze ongelooflijke gemeenschap. Van financiële steun en middelen die het profiel van de DGR wereldwijd hebben helpen vergroten, tot het belonen van de deelnemers en het delen van de passie en gedrevenheid die de DGR tot ’s werelds grootste liefdadigheidsevenement op wielen hebben gemaakt.

Een van de belangrijkste bijdragen van Triumph was het vergroten van de bekendheid en het motiveren van fondsenwervers over de hele wereld, door motoren uit het Triumph Modern Classic-assortiment te schenken als beloning voor ‘s werelds beste fondsenwervers. In voorgaande jaren waren dat unieke motorfietsen, zoals een unieke Triumph Thruxton RS DGR Edition en een aangepaste Triumph Bonneville T120 ‘1959 Legends’ en bijpassende Gibson Les Paul Standard gitaar, die werden geschonken aan de beste fondsenwerver van 2022 – het resultaat van een samenwerking tussen Triumph en Gibson.

2023 is het 10e jaar van deze ongelooflijke samenwerking en betekent een enorme mijlpaal voor zowel Triumph als de DGR. Om die mijlpaal te vieren en tegelijk te helpen om van het DGR-evenement van 2023 de grootste en meest succesvolle editie tot nu toe te maken, heeft Triumph 250 exclusieve, nieuwe Bonneville T120 Black Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition-motoren gemaakt.

Ze zijn stuk voor stuk ontworpen met een stijlvol zwart-wit metallic Distinguished Gentleman’s Ride – lakwerk, voorzien van de officiële DGR-branding met een aangepast logo op de tank en zijpanelen, gouden details en een herkenbaar bruin zadel, en elk exemplaar wordt geleverd met een genummerd certificaat. Dat laatste is ondertekend door DGR-oprichter Mark Hawwa en Triumph CEO Nick Bloor – waarbij de allereerste, nummer 001, aan de beste fondsenwerver van 2023 zal geschonken worden.
Bovendien zijn we verheugd om die relatie verder te versterken, door in ons tiende jaar van samenwerking ook officiële kledingpartner van de DGR te worden. Dat doen we met een nieuw gamma lifestyle-kleding in beperkte oplage om de DGR te vieren, die gecreëerd werd om extra geld in het laatje te brengen voor de gezondheid van mannen.

De hele Triumph community, van ons netwerk van dealers en fans over de hele wereld tot onze medewerkers, ontwerpers en technici, zet zich in om het bereik en de impact van de DGR te blijven vergroten ter ondersteuning van dit prachtige goede doel.

DGR-oprichter Mark Hawwa

“Als iemand 10 jaar geleden had gezegd dat we nu een decennium van samenwerking met Triumph Motorcycles zouden vieren, had ik eens goed gelachen. Het eerste jaar van samenwerking met Triumph is voor mij altijd een hoogtepunt geweest. Dat was erg spannend, en die opwinding duurt nog elk jaar voort. Triumph is over de jaren heen als familie voor mij en voor The Distinguished Gentleman’s Ride geworden. Ze zijn even gepassioneerd over het rijden met klassiek ogende motoren, als over het inzetten van onze geliefde tweewielers om een positieve impact te maken voor het goede doel. Die opwinding en passie hebben we nu samengebracht in een machine die onze gezamenlijke queeste vertegenwoordigt. We zijn dan ook erg trots om de Bonneville T120 Black Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition motorfiets voor te stellen, om te vieren wat we samen hebben bereikt en om te blijven doen waar we zo van houden.”

TRIUMPH Chief Commercial Officer Paul Stroud

“We zijn verheugd het 10-jarig jubileum te vieren van onze unieke relatie met de DGR, een ongelooflijk belangrijke samenwerking voor Triumph en de duizenden Triumph DGR-fans over de hele wereld. Vanaf het begin was het duidelijk dat de DGR en Triumph perfect bij elkaar passen, met een gedeelde passie voor motoren, stijl en rijden voor de mensen van wie je houdt. Kortom, veel meer dan sponsoring alleen. Iedereen die in de afgelopen tien jaar bij de DGR betrokken is geweest, van de Triumph- en DGR-teams tot onze dealers, het leger van DGR-organisatoren en -gastheren en de legioenen motorrijders die dit prachtige evenement en doel met passie steunen, mogen terecht trots zijn op de impact die hun inspanningen hebben gehad. Met de lancering van de nieuwe DGR-editie van onze Bonneville T120 Black is het onze ambitie om deze mijlpaal te markeren met een heel bijzonder product, dat voor mij de geest van de DGR belichaamt en een nieuwe manier biedt om rijders gelukkig te maken en dit ongelooflijke goede doel te vieren.”

Triumph Bonneville T120 Black DGR Limited Edition

Deze prachtige en unieke, wereldwijd op 250 stuks gelimiteerde editie van Triumphs meest iconische motorfiets, is gemaakt om de mijlpaal van 10 jaar samenwerking tussen de DGR en Triumph in de bloemetjes te zetten. En om van de 2023-editie van de DGR de grootste en meest succesvolle ooit te maken.

Prachtig
o Stijlvol en uniek custom lakwerk van de Distinguished Gentleman’s Ride.
o Verfijnd monochroom metallic Phantom Black en Crystal White tweekleurig lakwerk heeft een ontwerp dat op maatpakken is geïnspireerd, strak gekleed zoals elke DGR-rijder.
o Prachtige goudkleurige striping op de tank en handgeschilderde gouden pinstriping op de zijpanelen. Geïnspireerd op de stijl van de DGR’s chique kledij en accessoires, zoals het klassieke gouden zakhorloge of de dasspeld.
o Custom gouden DGR 2023-logo op de tank en zijpanelen.
o Elegant, bruin gestikt ééndelig zadel met riem voor de passagier, die de vintage custom look versterkt.

Exclusief
o Beperkt tot slechts 250 DGR-edition motoren wereldwijd.
o Elke motor wordt geleverd met een genummerd echtheidscertificaat voor verzamelaars, met daarop het VIN-nummer van de motorfiets en het DGR-editienummer. Elke certificaat is met de hand ondertekend door Mark Hawwa van de DGR en Nick Bloor van Triumph.
o Nummer 001 wordt geschonken aan de beste fondsenwerver voor de DGR van 2023.

Capabel
o De technische basis van de nieuwste generatie Bonneville T120 Black, met aanzienlijk verbeterde rijeigenschappen, hoogwaardige Brembo-remmen en rijtechnologie.

Bonneville T120 Black

Het Britse motoricoon bij uitstek, dat in 2021 ingrijpend is vernieuwd, tilt de prestaties van z’n koppelrijke 1200cc-twin, zijn geavanceerde setup en zijn prachtige Bonneville-DNA naar een geheel nieuw niveau. Met een aanzienlijk verbeterd rijgedrag, een opmerkelijke gewichtsbesparing van 7 kg ten opzichte van de vorige generatie, nieuwe lichtgewicht aluminium velgen, nagelnieuwe en hoogwaardige Brembo-remmen, nieuwe rijtechnologie – waaronder cruisecontrole, verbeterde rijmodi en een nóg responsiever gashendel – gaat de Bonneville-legende verder.

Motor en prestaties
De motor van de T120 Black is Triumphs gekende, koppelrijke 1200cc Britse twin, die een upgrade kreeg voor een nog betere rijervaring. Het gewicht van het motorblok van de nieuwe T120 is aanzienlijk verlaagd door een lichtere krukas. De geoptimaliseerde koppeling en hertekende balansassen zorgen voor een lagere inertie, waardoor de nieuwe generatie directer en responsiever op het gas gaat. De T120 is speciaal getuned om een hoog koppel te leveren, van laag in het toerengebied tot in het middengebied, wat zorgt voor opwindende prestaties. De 1200 twin levert een maximaal koppel van 105 Nm bij een zeer laag toerental van 3.500 tpm en een piekvermogen van 80 pk bij 6.550 tpm. Met zijn uitmuntend ontworpen vloeistofkoeling overtreft de motor de EURO 5-eisen, waardoor de uitstoot lager is dan bij de vorige generatie en het brandstofverbruik uitstekend is.
De T120 Black wordt geleverd met een erg ruim onderhoudsinterval van 10.000 mijl of 16.000 kilometer, waardoor de gebruikskosten laag blijven.

Rijgedrag
Het kenmerkende vertrouwenwekkende rijgedrag van de T120 is verbeterd, dankzij een gewichtsbesparing van 7 kg ten opzichte van de vorige generatie. De aluminium velgen (18” X 2,75” voor en 17” X 4,25” achter) zorgen voor een aanzienlijke verlaging van het onafgeveerde gewicht en de inertie, waardoor de nieuwe T120 kwieker en wendbaarder is, zowel tijdens het rijden als wanneer u de motorfiets bij stilstand verplaatst.
Het remsysteem is voorzien van Brembo voorremmen: een dubbele remschijf en zwevende tweezuigerremklauwen zorgen voor een uitstekende remkracht en een verbeterd remgevoel. Veiligheid en controle worden verder gegarandeerd door Triumphs nieuwste generatie ABS en instelbare tractiecontrole.
De combinatie van gewichtsbesparing, nieuwe wielen en een geoptimaliseerd remsysteem maakt de nieuwste generatie T120 tot de best sturende Bonneville T120 ooit.

Rijhulptechnologie
De Bonneville T120 Black rolt standaard van de band met hoogstaande technologie, met standaard cruisecontrole en verbeterde rijmodi. De cruisecontrole wordt ingesteld via de bijbehorende knop op het stuur, voor optimaal gebruiksgemak. Dat geldt ook voor de rijmodi: de rijder kan kiezen uit de rijmodi Rain en Road, die het gedrag van de motorfiets aanpassen aan de rijomstandigheden. Daarenboven wordt de Bonneville T120 Black standaard uitgerust met een bekrachtigde koppeling, die de vermoeidheid van de rijder in druk verkeer of op langere ritten vermindert, een in de sleutel geïntegreerde startonderbreker, een handige USB-oplaadpunt onder het zadel en interne bedrading voor de aansluiting van de (optioneel verkrijgbare) handvatverwarming. De koplamp is voorzien van een opvallend led dagrijlicht, voor zover de marktwetgeving dat toestaat, waardoor de motorfiets beter zichtbaar is voor andere weggebruikers.

Stijl
Het onmiskenbare silhouet van de Bonneville wordt versterkt door accenten die de iconische stijl van de T120 combineren met de nieuwste premium features van Triumph. Zo krijgt de dubbele, klokvormige tellerpartij een premium 3D-wijzerplaat met het Bonneville logo en traditionele letters en kleuren. Het multifunctionele digitale display voorziet de rijder van alle noodzakelijke informatie, zoals de gekozen rijmodus, de status van de cruisecontrole, de versnellingsindicator en nog veel meer. Dit alles wordt bediend via de intuïtieve en gemakkelijk toegankelijke scrollknop op het stuur. De iconisch gevormde Bonneville tank met kniestukken is voorzien van een verchroomde metalen badge, die een kenmerkende styling-touch toevoegt aan het onmiskenbare T120-design. De stoere en donkere Bonneville T120 Black heeft een groot aantal premium zwartgelakte stylingdetails en onderdelen, waaronder de velgen, de handgreep voor de duozit, de motorcarters, de spiegels, de koplampbehuizing, de richtingaanwijzers en de uitlaat. Daarenboven zijn er meer dan 100 originele Triumph-accessoires verkrijgbaar voor de T120-serie, waarmee motorrijders hun machine verder kunnen personaliseren.