Als symbool van de Italiaanse motorfiets al bijna zeventig jaar, blijft de Moto Guzzi V7 zichzelf steeds opnieuw uitvinden, met behoud van zijn kenmerken en authenticiteit die hem uniek maken. De meest recente interpretatie van de legendarische V7, de nieuwe Moto Guzzi V7 Stone Corsa, werd als verrassing onthuld tijdens Moto Guzzi Open House 2023 en trok de aandacht van duizenden fans die naar Mandello waren gekomen voor het meest verwachte evenement door Guzzisti over de hele wereld.

De Moto Guzzi V7 Stone Corsa vertegenwoordigt een gedurfde terugkeer naar een klassieke sportiviteit. De zachte lijnen, die overlopen vanaf de bovenste kuip en het 1-delige zadel, doen beiden denken aan de sfeer van de races uit vervlogen tijden. De trillingen die voortkomen uit het authentieke motorrijden, en die sinds 2019 weer tot leven zijn gekomen in de Moto Guzzi Fast Endurance, de single-brandtrofee die veel rijders de kans geeft om op het circuit te racen, plezier te beleven op hun eigen V7-machines en de onverwachte racekenmerken ervan te benadrukken.

De nieuwe V7 Stone Corsa valt op met zijn gloednieuwe tweekleurige kleurenschema, ook een eerbetoon aan de gouden tijd van de motorraces. Het metallic grijze kleurenpalet wordt geflankeerd door een agressieve rode streep die verticaal over het bovenste kuipwerk loopt, vervolgens langs het onderste deel van de brandstoftank en op de zijpanelen. Als accessoire en geheel in kleur van de rest van de motorfiets, is ook een harde cover beschikbaar voor het achterste gedeelte van het zadel voor pure eenzitter look.

Het uitrustingspakket omvat ook ‘bar-end’-achteruitkijkspiegels, die de V7 Stone Corsa een nog gestroomlijnder en dynamischer profiel geven, evenals de geanodiseerde zwarte aluminium tankdop. In lijn met de minimalistische look, die het onderscheidende kenmerk is van alle V7-versies, heeft de voorvork geen balgen, terwijl een plaat op de stuurbeugel de speciale editie identificeert.

Tijdens Open House 2023 werd ook de Moto Guzzi V7 Stone onthuld in het nieuwe Verde Camo kleurenschema, dat beschikbaar zal zijn naast de kleurenschema’s Rosso Rovente, Grigio Alluminio, Giallo Metallico en Nero Ruvido.