In juni van dit jaar is de campagne gestart ter promotie van de Sport Chief van Indian Motorcycle en Lebois & Co (van de Zwitserse horlogemerkenfamilie CDMLEC). Beide partijen trekken gezamenlijk op binnen de Benelux met de speciale Lebois & Co Heritage Chronograph Indian Motorcycle. Begin 2024 zullen de eerste vijftig stuks van dit bijzondere horloge beschikbaar komen. Deze zijn te verkrijgen in combinatie met de Sport Chief, of als stand-alone aankoop.

Onthulling

Een eerste (pre-productie) exemplaar van de chronograaf zal officieel worden onthuld tijdens de openingsdag van de Bigtwin Bikeshow & Expo te Houten. Om exact tien over twee zal acteur, podcastmaker en fervent motorrijder Poal Cairo het doek ophalen.

Winactie

De onthulling is tevens de start van de winactie waarbij bezoekers van de beurs de gelegenheid krijgen om de kluis te kraken waarin het horloge veilig is opgeborgen op de Bigtwin Bikeshow & Expo. Degene die de juiste code invoert, wordt de winnaar van het horloge én een Sport Chief met een gezamenlijke waarde van € 30.000.

Heritage classics

Wat Lebois & Co met horloges doet, verschilt niet veel van wat Indian Motorcycle met de Sport Chief heeft gedaan: erfgoedklassiekers nieuw leven inblazen met behulp van moderne technologie. Met de originele Chief als één van ’s werelds meest iconische motorfietsensinds de geboorte in 1921, besloot Indian Motorcycle een moderne versie te ontwerpen die in 2021 werd gepresenteerd ter gelegenheid van zijn 100e verjaardag. De Sport Chief is nu het vierde model in de familie.

Uniek verzamelaarsstuk

Lebois & Co en Indian Motorcycle Benelux hebben zich ten doel  gesteld een heel speciale versie van de eerder uitgebrachte Heritage Chronograph te presenteren. De wijzerplaat, wijzers, tachymeter, lettertypen en kleuren van de Heritage Chronograph verwijzen naar de geschiedenis van beide merken en zijn een perfecte weerspiegeling  van de erfenis en slanke, vintage looks van de Chief, binnen de parameters van de Heritage Chronograph. Het resultaat is een uniek verzamelaarsstuk dat de motor van elke vintage horlogeliefhebber zal doen opvoeren.

Het horloge zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn binnen de Benelux in een oplage van vijftig stuks.

 

Prijzen

De Lebois & Co Heritage Chronograph Indian Motorcycle zal verkrijgbaar zijn voor een prijs van € 2.800. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

‘Ultimate Matching Numbers’

Lebois & Co gaat een stapje verder: voor de koper die de Sport Chief bestelt in combinatie met dit tijdsinstrument, wordt het VIN-nummer van de motorfiets als serienummer in de achterkant van de horlogekast gegraveerd om het unieke karakter van de band te benadrukken. Het draagt ook bij aan de allure van de motorfiets: zoals we allemaal weten, nemen klassieke voertuigen dramatisch in waarde toe als ze ‘matching numbers’ hebben.                  Voor de bezitters van een Sport Chief is het mogelijk om voor ‘ultimate matching numbers’ te gaan, waarbij de motorfiets voor altijd verbonden is met deze special edition chronograaf. Toegevoegd aan de mix is een zeer speciale doos met een gegraveerde plaquette waarop eveneens het VIN-nummer van de motorfiets, gecompleteerd met een certificaat van echtheid.

Voor eigenaren van een ander model Indian Motorcycle is het mogelijk om de chronograaf aan te schaffen en het VIN-nummer tegen kostprijs in de case te laten graveren. Het horloge wordt geleverd zonder de bovengenoemde doos en certificaat. Als je meer van horloges houdt dan van motorfietsen, kun je de speciale editie Lebois & Co ook apart bestellen, maar dan zonder het gegraveerde VIN-nummer. De eerste batch zal beschikbaar zijn H-1 2024. Het is inmiddels mogelijk het horloge online te bestellen, via de website van Lebois & Co.

Ga voor meer informatie naar:

https://www.leboisandco.com/lebois-co-x-indian-motorcycle/