Sinds de lancering in 2019 is de Ténéré 700 uitgegroeid tot een van Yamaha’s best verkochte modellen. De Ténéré wordt aangedreven door Yamaha’s uitmuntende 690 cc CP2-motorblok met hoog koppel en is uitgerust met een veelzijdig chassis met eersteklas veersystemen. Het is de meest succesvolle motorfiets in zijn categorie. 

Yamaha streeft er altijd naar om klanten een gevarieerde keuze te bieden die past bij hun verschillende levensstijlen en behoeften. Voor 2024 wordt het toonaangevende Adventure-assortiment van het merk verder versterkt en gediversifieerd met de introductie van de Ténéré 700 Extreme.

Ténéré 700 Extreme – Hardcore offroad krachtpatser

De naam van de motorfiets zegt het al: dit is een hardcore offroad krachtpatser met een langere veerweg en een groot aantal speciale chassisonderdelen die ontworpen zijn om het go-anywhere karakter verder te versterken.

Voor toonaangevend offroad rijgedrag met lichtgewicht wendbaarheid op ruig terrein is de Ténéré 700 Extreme uitgerust met premium volledig instelbare KYB-veersystemen met 20 mm extra veerweg voor en achter (ten opzichte van de Ténéré 700). Voor een supersoepele werking van de voorwielophanging is de vork behandeld met een duurzame Kashima-coating die wrijving bij lagere snelheden helpt te voorkomen. De goudkleurige binnenbuisafwerking van de vork onderstreept ook het algehele gevoel van kwaliteit van de motorfiets. 

De volledig instelbare KYB-wielophanging kan aangepast worden aan de verschillende lichaamsbouw en rijstijlen van de rijders, waardoor de Ténéré 700 Extreme een echte hardcore krachtpatser is. Deze nieuwste Ténéré is gericht op rijders die ervaring hebben met motorcross of enduro en extra prestaties willen voor het meest uitdagende offroad terrein. De motorfiets voegt een spannende nieuwe dimensie toe aan de Adventure-categorie.

Deze hoogwaardige Adventure-motorfiets, die standaard is uitgerust met lichtgewicht titanium voetsteunen en een aluminium radiateurbeschermer en kettinggeleider, is klaar om zichzelf te bewijzen in een breed scala aan extreme omstandigheden. Het tweedelige voorspatbord bestaat uit een enduro-spatbord van hoog niveau in bijpassende kleur en een apart onderste deel dat bescherming biedt tegen vuil en puin, terwijl het plattere rallyzadel uit één stuk het snel en makkelijk verplaatsen van lichaamsgewicht mogelijk maakt.

Het verticale 5-inch TFT-scherm heeft 3 afzonderlijke thema’s, waaronder een display in Rally Raid roadbook-stijl voor effectieve navigatie op de meest afgelegen plekken. Andere exclusieve kenmerken van deze spannende nieuwe toevoeging aan de Ténéré-familie zijn de lichtgewicht titanium voetsteunen in competitiestijl met een 35% groter oppervlak voor minder druk op de zolen, en de verhoogde grondspeling van 260 mm om het meest onherbergzame terrein aan te kunnen. 

Bewezen prestaties en toonaangevende duurzaamheid

De uitmuntende offroad prestaties van de Ténéré zijn onderstreept door Yamaha-fabrieksrijders Alessandro Botturi en Pol Tarrés, die met hun motorfiets de zwaarste rally’s ter wereld hebben gewonnen. 

Ténéré 700 Extreme

Nadat ze geschiedenis schreven tijdens de TransAnatolia Rally Raid met epische podiumplaatsen op nummer 1 en 2, starten Tarrés en Botturi met de 2024 Ténéré 700 Extreme tijdens de laatste etappe van het Italiaanse Motorally Raid TT-kampioenschap dat vanaf 20 oktober plaatsvindt in Olbia.

Met zijn eersteklas KYB-wielophanging met lange veerweg, hoogwaardige chassisonderdelen en opgewaardeerde TFT-scherm is de Ténéré 700 Extreme een opmerkelijk capabele machine die avontuurlijke rijders in de wildernis en verder naar de volgende horizon kan brengen.

Ténéré 700 Extreme: Belangrijkste kenmerken

 • Volledig instelbare 43 mm KYB-voorvork met Kashima-coating, 230 mm veerweg (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • Volledig instelbare KYB-schokdemper met apart reservoir, 220 mm veerweg (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • 260 mm grondspeling (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • Verticaal 5-inch TFT-scherm met connectiviteit en 3 thema’s, waaronder een display in Rally Raid roadbook-stijl
 • Schakelcluster links met tripschakelaar
 • Lichtgewicht titanium voetsteunen met 35% groter oppervlak en veel grip
 • Vlak zadel uit één stuk met 20 mm extra vulling voor een hogere zithoogte van 910 mm
 • Hoogwaardig voorspatbord in bijpassende kleur
 • Radiateurbeschermer van aluminium gaas 
 • Kettinggeleider
 • Goudgeanodiseerde aluminium spaakwielen

Prijs en beschikbaarheid

De Ténéré 700 Extreme is vanaf modeljaar 2024 verkrijgbaar in heel Europa. Neem contact op met je nationale Yamaha-distributeur voor meer informatie over de beschikbaarheid en de lokale prijs.

Kleuren

De Ténéré 700 Extreme zal verkrijgbaar zijn in Icon Blue met speciale graphics.

Ténéré Spirit Experience

Yamaha zet zich volledig in om ervoor te zorgen dat elke rijder de kans krijgt om optimaal van zijn Ténéré te genieten in uiteenlopende rijsituaties. Met de exclusieve Ténéré Spirit Experience kunnen eigenaars van een Ténéré deelnemen aan enkele van ’s werelds beroemdste Rally Raid-evenementen, met het officiële Yamaha Rally Team.

De Ténéré Spirit Experience wordt door Marc Bourgeois, manager van het Ténéré World Raid Team, namens Yamaha georganiseerd via zijn bedrijf MBSM. Het evenement staat open voor eigenaren van een Yamaha Ténéré die hun ritten op Adventure-motorfietsen naar een hoger niveau willen tillen en een echte Rally Raid willen rijden, maar zonder de intense druk van de competitie, terwijl ze ook de schoonheid van de landschappen kunnen ervaren.

De Ténéré Spirit Experience is een allesomvattend totaalpakket dat is ontworpen om de voorbereiding, de vluchten, het vervoer van de motorfiets en elk aspect van deelname aan de door de klant gekozen Rally Raid te dekken. Voorafgaand aan het evenement kan elke rijder naar een Ténéré Centre gaan om les te krijgen in rij- of navigatievaardigheden. Daarnaast zorgt MBSM van start tot finish voor alles, inclusief dagelijkse briefings vóór het evenement, logistiek, technische bijstand, het aanbrengen van gps-trackers, ontbijt, diner en de camping.

De 2024 Ténéré Spirit Experience omvat enkele van de beroemdste Rally Raid-evenementen, te beginnen met de Africa Eco Race in december, gevolgd door de Morocco Desert Challenge in april, de Hellas Rally in mei en TransAnatolia. 

Meer rally’s worden in de loop van het jaar aangekondigd.

Ga voor meer informatie naar: https://tenere-spirit-experience.com/en/