Twee industrieleiders zullen gaan samenwerken om de toegang te vergroten tot de wereld van de full-sized volledig elektrische motorfietsen in zowel bestaande als nieuwe markten.

Zero Motorcycles, de wereldwijde leider in elektrische motorfietsen en aandrijflijnen, gevestigd in Santa Cruz, Californië, en Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI), een topbedrijf op het gebied van Electronics Manufacturing Services met hoofdkantoor in de Filippijnen, kondigen met trots een strategische productiesamenwerking aan. Als onderdeel van deze nieuwe samenwerking zal IMI beginnen met de assemblage van de  Zero Motorcycles modellen en andere subassemblages in hun fabriek in Laguna, Filippijnen. Dit werk zal worden gedaan in combinatie met de productiefaciliteiten voor Zero in Scott’s Valley, Californië. De door IMI geleverde modulaire assemblages en complete motorfietsen zullen wereldwijd aan Zero’s klanten en dealers worden geleverd, met een primaire focus op de Europese en Aziatische markten.

Volledige assemblage

De productie omvat zowel de volledige assemblage van motorfietsen als gedeeltelijke, modulaire assemblages die uiteindelijk door de productieteams van Zero worden voltooid, samen met de batterijmodule en de elektronica van de motorfiets. Van alle potentiële partners die werden overwogen, bezat alleen IMI de expertise in zowel elektronicafabricage als motorfietsassemblage onder één dak. Bovendien heeft het moederbedrijf van IMI, Ayala Corporation (AC Industrials), grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, en verwacht wordt dat de samenwerking met Zero in de toekomst meer mogelijke synergieën met AC Industrials zal opleveren.

“We zijn verheugd om samen te werken met IMI en hun expertise in elektronica productie en motorfiets assemblage in te brengen in de productlijn van Zero Motorcycles“, aldus Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles. “Deze samenwerking zal een transformatie betekenen voor de activiteiten van Zero Motorcycles. Door onze productie uit te breiden naar een nieuwe regio kan Zero Motorcycles efficiënt opschalen om aan de snel groeiende vraag naar onze producten te voldoen en de levering en tevredenheid van klanten in de snelgroeiende EV markt te verbeteren.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf tweede kwartaal 2023

De massaproductie zal naar verwachting al in het tweede kwartaal van 2023 starten als een turnkey-programma, waarbij gebruik wordt gemaakt van IMI’s huidige capaciteit voor het assembleren van motorfietsen in combinatie met inspanningen om bepaalde onderdelen en componenten te lokaliseren.

Arthur R. Tan, CEO van IMI, verklaarde: “IMI is verheugd samen te werken met Zero Motorcycles en te helpen hun innovatieve elektrische motorfietsen wereldwijd op de markt te brengen. Deze samenwerking sluit aan bij ons streven om bedrijven te ondersteunen bij hun groei en duurzaamheidsinspanningen en tegelijkertijd hoogwaardige productiediensten te leveren.”

De fabriek in Laguna, Filippijnen, zal een cruciale rol spelen in de uitbreiding van Zero Motorcycles op de wereldmarkt en zal het doel van het bedrijf ondersteunen om hun ecologische footprint te verkleinen en duurzaam vervoer te bevorderen, terwijl ze hun marktaandeel vergroten.