Het grootste motorsport evenement van Nederland staat weer voor de deur! De TT Assen, die in het weekend van 23 tot en met 25 juni staat gepland, wordt inclusief alle voor- en nabeschouwingen, in zijn geheel live uitgezonden op Ziggo Sport, dé sportzender van Nederland. Om alvast in de stemming te komen, daagde de zender de Britse motorcoureur Mark Van Driel uit om flink warm te draaien voor de TT. Het resultaat: een verbroken wereldrecord donuts draaien.

Een wereldrecord: 27 donuts in één minuut

Hoe kan je Nederland beter laten warmdraaien voor de TT Assen, dan letterlijk warm te draaien voor het evenement. Speciaal hiervoor is huidig wereldrecordhouder van de meeste donuts draaien binnen één minuut, Mark Van Driel, uitgedaagd om te laten zien hoe je warmdraait voor deze bijzondere race.

Dit alles gebeurde op een iconische plek naast het TT Circuit, tussen de Madijk Tribune en de TT World Tribune. Hier wist de regerend recordhouder maar liefst 27 donuts te draaien, precies 1 meer dan zijn vorige wereldrecord.

TT Assen live op Ziggo Sport

Het is de tweede keer dat Ziggo Sport de TT Assen in zijn geheel live uitzendt. Met deze stunt vraagt de sportzender aandacht voor het sportieve programma van de TT en de deelname van Nederlandse coureurs: Zonta van den Goorbergh & Bo Bendsneyder in de Moto2 en Collin Veijer in de Moto3.

Deze wedstrijden en coureurs op het hoogste niveau mogen de aandacht krijgen die ze verdienen. Er is een uitgebreide programmering met het Ziggo Sport Race Café op locatie, met voorbeschouwingen, de wedstrijd én nabeschouwing. En dat allemaal op kanaal 14 & Select. Het volledige uitzendschema is hier op een rijtje te vinden.

MotoGP Sprint op zaterdag

Voor het eerst vindt op zaterdag de MotoGP Sprint plaats op het circuit. Deze wordt live uitgezonden op Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) en voor iedereen zonder abonnement op het YouTube-kanaal van Ziggo Sport. De spectaculaire race over verkorte afstand is de nieuwste toevoeging aan de raceweekenden en doet nu ook voor het eerst zijn intrede op de Cathedral of Speed. De live uitzending is ook live te volgen via het YouTube-kanaal van Ziggo Sport.