Tegelijk met het aanbreken van een nieuw millennium introduceerde Dainese in 2000 als eerste een airbag systeem voor op de motor. Nu, bijna een kwart eeuw later, is het de beurt aan drie nieuwe pakken om motorliefhebbers wereldwijd kennis te laten maken met de nieuwste generatie D-air® airbags.

D-air® RACING SHIELD 3X system


De nieuwste Dainese D-air® technology is “Racing Shield 3X system” gedoopt, en de verschillen met de eerdere generaties D-air® zijn aanzienlijk. Zo kan een rijder het systeem tot wel drie crashes zelf resetten met de app, waarbij er alleen maar een nieuw gaspatroon geplaats hoeft te worden om de airbag te reactiveren. In dezelfde app kan de gebruiker kiezen tussen circuit of straatgebruik, zodat in alle omstandigheden het optimale algoritme toegepast wordt. De nieuwste generatie D-air® biedt hiermee een verhoogde mate van veiligheid en gebruiksgemak.

Dainese D-air® airbag

Van Misano tot Mugello

Er zijn drie pakken in de Dainese collectie waarin het nieuwste Racing Shield 3X system terug te vinden is: de Mugello 3, Misano 3, en Misano 3 WMN.

Dainese Mugello 3

De Dainese Mugello 3 is het toonangevende racepak direct uit de MotoGP, en technisch identiek aan het pak dat rijders zoals Marco Bezzecchi, Luca Marini en Franco Morbidelli gebruiken in de koningsklasse. Kenmerken van de nieuwe Mugello 3 zijn een basis van de hoogste kwaliteit geperforeerd kangoeroe leder, meer strategisch geplaatste stretchpanelen, en verwisselbare en verstelbare titanium hard-parts op schouders, knieën en ellebogen. De sluiting rondom de nek is volledig herzien, waardoor dankzij de toepassing van het Veloce Racing Neck systeem er nu minder druk op de nek uitgeoefend wordt en er meer bewegingsvrijheid is gecreëerd. Dankzij uitvoerig ontwikkelingswerk op het hoogste niveau biedt de Mugello 3 meer comfort en een hogere mate van bescherming bij een aanzienlijk lager gewicht.   

Dainese D-air® airbag
Mugello 3Dainese Misano 3 en Misano 3 WMN

Net als bij de eerdere generaties van beide pakken is de Misano 3 een afgeleide van de Dainese Mugello 3, in een toegankelijker pakket. Zo vind je geperforeerd D-Skin 2.0 full-grain rundleder als basismateriaal in plaats van kangoeroeleder, en zijn de hard-parts uitgevoerd in aluminum in plaats van titanium. Zaken als een uitneembare, wasbare liner en vervangbare knie- en elleboogsliders vind je op alle drie de pakken terug, net als de vernieuwde zelfblokkerende polssluitingen. Van de Dainese Misano 3 is er een versie speciaal ontwikkeld voor dames, de Dainese Misano 3 WMN.


De overtreffende trap: Custom Works

Beide pakken worden toegevoegd aan het Dainese Custom Works programma, waarmee bovengenoemde technologie volledig op maat gemaakt en in je persoonlijke design geleverd kan worden. Voor meer informatie over het Custom Works programma -en om kennis te maken met de online configurator- kijk je op https://customworks.dainese.com.  

Maten en prijzen

Dainese Mugello 3

 • Prijs: €4.499,95
 • Maat: 44 t/m 64*
 • Kleur: Zwart/Fluo-Rood/Wit

Dainese Misano 3

 • Prijs: €2.499,95
 • Maat: 44 t/m 64*
 • Kleuren:
 • Zwart/Antraciet/Fluo Geel
 • Zwart/Rood/Fluo-Rood

Dainese Misano 3 WMN

 • Prijs: €2.499,95
 • Maat: 40 t/m 54*
 • Kleur: Zwart/Rood/Fluo-Rood


Vervangbare D-air® patronen zijn verkrijgbaar voor €109,95.

Dainese wordt in Nederland vertegenwoordigd door Motomind.