Het Italiaanse Dainese is een pionier op het gebied van maatpakken waarbij motorrijders en -racers een op maat gemaakt pak volledig naar eigen smaak kunnen ontwerpen. Met de Custom Works Boots doet Dainese hier nu een schepje bovenop: je favoriete racelaarzen in je eigen ontwerp.

Dainese Axial & Axial Air Boots

Het canvas waarop de custom-works creativiteit wordt losgelaten is de Dainese Axial, in de normale of de geventileerde “Air” variant. Deze laars is de meest recente evolutie van de unieke Dainese racelaars, die volledig geïntegreerd onder het pak wordt gedragen. Optimale bewegingsvrijheid, de hoogste mate van protectie, en een aerodynamisch geheel dat z’n oorsprong kent op de wereldwijde MotoGP circuits. Met andere woorden: het perfecte uitgangspunt.

Full Colour

In de Custom Works Configurator zijn 30 kleuren beschikbaar, van standaardkleuren tot aan fluorescerende tinten waarmee beide laarzen individueel gepersonaliseerd kunnen worden. Links een overwegend gele laars, en rechts overwegend groen? Geen probleem; in totaal zijn er 14 onderdelen in een paar laarzen die je naar eigen smaak kunt voorzien van een van de 30 beschikbare kleuren.

Aan de slag

Dainese heeft de Custom Works Boots toegevoegd aan haar online configurator, welke te vinden is via https://customworks.dainese.com. Je kunt hier direct je eigen laarzen configureren, waarna je je eigen unieke ontwerp opgestuurd krijgt, en je deze direct kunt bestellen. Voor wie nog meer custom opties wenst heeft Dainese het zogenaamde “Speciale” programma beschikbaar. Binnen dit programma heb je de mogelijkheid om logo’s toe te voegen, gebruik te maken van “direct print”, en om nog meer onderdelen te voorzien van een persoonlijke kleur.

Prijzen

De prijzen voor een set Custom Works Boots zijn €999,90. Hiervoor krijg je een paar Dainese Axial of Axial Air racelaarzen in je eigen kleurontwerp, handgemaakt op dezelfde raceafdeling waar de laarzen van professionele Dainese coureurs vandaan komen. De laarzen binnen de “Speciale” categorie zijn beschikbaar voor €1299,90.

Custom Works, Custom Korting

Dankzij de toevoeging van Custom Works Boots aan het assortiment is het mogelijk om je van top tot teen te kleden in zelfontworpen motorkleding gelijk aan die van de hedendaagse MotoGP sterren van Dainese. Voor haar Custom Works programma biedt Dainese nu een interessante korting voor wie een op maat gemaakt of zelfontworpen racepak, leren broek, of leren jas zoekt, waarbij in veel gevallen er zonder extra kosten een volledig eigen design toegepast kan worden. De kortingsactie loopt van 1 augustus tot 10 september, en je Dainese dealer licht de voorwaarden van de actie graag verder aan je toe. Let op: eerdergenoemde Custom Works Racelaarzen zijn geen onderdeel van de kortingsactie.