BMW Group Nederland doneert een gloednieuwe BMW F 900 XR aan het Koning Willem 1 College. Door een blik te werpen óp en vooral ín deze sportieve allrounder kunnen de studenten van dit Regionale Opleidingscentrum in Den Bosch zich nog beter voorbereiden op de praktijk.

BMW Group Nederland doneert een gloednieuwe BMW F 900 XR aan het Koning Willem 1 College. Door een blik te werpen óp en vooral ín deze sportieve allrounder kunnen de studenten van dit Regionale Opleidingscentrum in Den Bosch zich nog beter voorbereiden op de praktijk. De overhandiging van een nieuwe F 900 XR vindt plaats in navolging van eerder beschikbaar gestelde motorfietsen en testapparatuur aan het Koning Willem 1 College, al jaren een van de grootste motorfietstechniekopleidingen in Nederland.

Ervaring maakt het verschil

“BMW Group is al jarenlang toonaangevend op het gebied van innovaties en nieuwe technieken. Het is cruciaal dat studenten met de modernste technieken kunnen werken om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk”, zegt Head of Motorrad Tom Crooijmans. “Daarom bieden wij het Koning Willem 1 College nu een extra motorfiets aan in de vorm van de nieuwe BMW F 900 XR, in navolging van de eerder gedoneerde BMW R 1250 GS.”

“Er bestaat een grote vraag naar motorfietstechnici. Goed opgeleide technici zijn voor de BMW Group dealerorganisatie van levensbelang”, vervolgt Crooijmans. “Uiteindelijk maken de mensen in de werkplaats jaar in, jaar uit de belofte van BMW waar: ‘Make Life a Ride’. Het is dus extra belangrijk om die toekomstige vakmensen ook van gedegen lesmateriaal te voorzien. In het bijzonder omdat er net als in de autobranche een duidelijke transitie gaande is in de werkplaats, want ook een motorfietsmonteur is tegenwoordig ook een IT- en elektronica-expert. BMW Group Nederland vindt het belangrijk om in het opleidingstraject te investeren door technologisch vooruitstrevende, innovatieve motorfietsen te doneren.”

Vol met techniek

Dat ontwikkelingen in de wereld van motorfietsen hard gaan, blijkt ook uit de nieuwe BMW F 900 XR. Studenten komen tijdens technische lessen oog in oog met een krachtige vloeistofgekoelde tweecilinder met elektronische inspuiting en een geregelde 3-wegkatalysator. Ook heeft deze motorfiets adaptieve bochtenverlichting, Keyless Ride, een TFT-kleurendisplay, Automatic Stability Control, ABS Pro, Electronic Suspension Adjustment en de slimme noodoproep eCall.

“Dit is nog maar een greep van de techniek die op deze machine geleverd wordt”, aldus Tim van de Molengraaf, Manager Sales bij BMW Motorrad, die BMW F 900 XR overhandigde aan Coördinator tweewieleropleidingen Jaap Kroot. “Het is belangrijk dat studenten weten hoe alles werkt, hoe componenten zijn gemaakt en waar alles te vinden is. Om studenten maximaal te ondersteunen bij de opleiding van motorfietstechnici, stellen we ook alle technische documentatie ter beschikking, inclusief lesmateriaal van de BMW Group Training Academy. Een goede voorbereiding op de praktijk, is immers het halve werk.”