In steden over de hele wereld weergalmden op 17 september jl. het geluid van Royal Enfield’s toen 28.000 eigenaren de weg op gingen om de 12e editie van Royal Enfield's One Ride te rijden. De One Ride werd voor het eerst georganiseerd in 2011 met als doel de passie voor motorrijden te vieren. Aan de huidige editie namen meer dan 58 landen deel, waar Royal Enfield liefhebbers samen reden om de kameraadschap en hun liefde voor motorrijden te delen.

One Ride staat voor de merkfilosofie van het “Puur Motorrijden” waarbij rijders van verschillende leeftijden en uit diverse regio's over de hele wereld samenkomen. Het thema voor de editie van dit jaar blijft 'One Mission | One World | One Ride'. Het idee achter het thema is om veilig en verantwoord rijden te promoten onder rijders. In de loop der jaren heeft Royal Enfield rijders aangemoedigd om verantwoord te rijden. Bijvoorbeeld met haar ritten naar de Ladakh regio in India, welke een positieve invloed hebben gehad op het levensonderhoud van de lokale gemeenschappen. One Ride 2023 is in lijn met Royal Enfield’s andere campagne dat Verantwoord Reizen per motorfiets promoot.

Ook in Europa werd de One Ride omarmd, met 7.200 aanmeldingen van Royal Enfield rijders die zich aangesloten bij een van de 230 geregistreerde One Ride-evenementen in 20 Europese landen (VK, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Polen, Oostenrijk, België, Hongarije, Bulgarije, Nederland, Zweden, Zwitserland, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Litouwen, Servië en Kroatië). Allen reden mee onder het motto het ‘Pure motorrijden’. Vanuit de Benelux deden 290 enthousiaste deelnemers mee. Vanuit Belgie had Bike Parts te Zele een mooie dag georganiseerd. Na de ontvangst in Zele vertrok de groep voor een mooie tour met aansluitend een lunch in Provinciaal domein De Ster te Sint Niklaas. ’s Middags werd de rit hervat en is er in totaal 110 kilometer gereden. In Nederland werd er bij de deelnemende dealers verzameld en reden ze een mooi uitgezette, voor sommige een natte, route richting MotoMondo in IJsselstein. Tijdens de lunch konden de rijders genieten van een Royal Enfield Bullet uit 1982 met meer dan 600.000km op de teller. Een Royal Enfield met een verhaal.

One Ride is wereldwijd in 58 landen gereden, waaronder in India, waar meer dan 14.200 eigenaren uit meer dan 300 Indiase steden deelnamen. Met deze grote opkomst is er een nieuw record gevestigd. In dezelfde geest werden er ritten gehouden in onder andere Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Nepal, Singapore, Korea, Indonesië, Cambodja, Vietnam, Japan, Mongolië, de Filippijnen, de Verenigde Staten van Amerika, Argentinië, Colombia, Mexico, Peru, Chili, Ecuador, Uruguay, Costa Rica, Brazilië, Dubai, Bahrein, Qatar, Koeweit, Madagaskar, Zuid-Afrika, Turkije, Honduras en de Dominicaanse Republiek.