“Soort zoekt soort”, luidt het gezegde.  Geen wonder dat Royal Enfield en Vintage Rides hebben besloten om samen te werken aan iets wat alleen maar te omschrijven valt als ’s werelds meest waanzinnige expedities op twee wielen!

Royal Enfield en Vintage Rides geven hun passie voor avontuurlijke reizen door aan vermetele en enthousiaste motorrijders over de hele wereld. De twee ondernemingen ontplooien hun gedeelde visie in veelbetekenende en duurzame ervaringen en bieden motorrijders op alle mondiale markten speciaal samengestelde, onconventionele routes op Royal Enfield-motorfietsen aan.

Sinds 2006 heeft Vintage Rides meer dan 1000 georganiseerde reizen verzorgd op uitsluitend Royal Enfield-motorfietsen. Vanuit Frankrijk, Italië, Mongolië, India, Marokko en Argentinië arrangeert Vintage Rides reizen in meer dan 18 landen, verspreid over 4 werelddelen. Vintage Rides voegt elk jaar twee nieuwe bestemmingen toe aan zijn aanbod en vertrouwt op Royal Enfield-motorfietsen om pure motorrijervaringen te garanderen in enkele van de meest afgelegen regio’s ter wereld.

In een reactie op dit partnerschap zei Alexandre Zurcher, oprichter van Vintage Ridesde keuze van Royal Enfield als voorkeurspartner lag voor de hand. Een van de redenen dat we op Royal Enfields zijn gaan werken is dat het bedrijf is ontstaan in India. Maar nu gaat het veel dieper. We hechten sterk aan de waarden van het merk Royal Enfield, de schoonheid van de motorfietsen en de toegankelijkheid ervan.”

In beide ondernemingen is de geest van puur motorrijden, met waarden als originaliteit, zelfexpressie en authenticiteit, sterk verankerd. Met de middelgrote motorfietsen van Royal Enfield, die makkelijk te hanteren zijn, was het mogelijk om avonturiers onvergetelijke, ongecompliceerde rijervaringen te bieden. Tijdens deze samenwerking co-produceert het iconische duo ook één avontuurlijke reisfilm per jaar, waarin de tweevoudige interesse van de rijders, avontuurlijke reizen en de schoonheid van Royal Enfield motorfietsen, wordt uitgelicht.

Mohit Dhar Jayal, Chief Brand Officer bij Royal Enfield zei: “Ride, Ride More, Ride Pure” is niet zomaar een uitdrukking in onze merkmissie, maar in feite het echte doel van ons bestaan. Het zorgvuldig organiseren van uiteenlopende pure motorrij-events voor verschillende soorten rijders is de constante passie die ons drijft bij Royal Enfield. Om deze pure ervaring naar een hoger niveau te brengen, maken we met genoegen onze samenwerking bekend met Vintage Rides, een organisator van onconventionele motorrijervaringen. Deze samenwerking streeft ernaar om onze rijders te laten genieten van een aantal adembenemende avonturen over de hele wereld. Met het inzicht van Royal Enfield in de ethos van het motorrijden en de expertise van Vintage Rides in het aanbieden van de beste motorreizen over de hele wereld, zal dit partnerschap zeker een genot zijn voor onze klanten.”

Eerder, in 2017, werkten Vintage Rides en Royal Enfield samen aan de legendarische Frozen Ride, een motorexpeditie op het bevroren Khövsgöl-meer in Mongolië met als doel de Dukha-stam, de kleinste stam rendierherders ter wereld, te ontmoeten.

De samenwerking tussen Royal Enfield en Vintage Rides is verlengd tot 2025. Door dit partnerschap hopen beide ondernemingen de hang naar avontuur en respectvol reizen over te brengen op motorliefhebbers over de hele wereld.