In juli 2022 behaalde Iván Cervantes de overwinning in de Baja Aragón, een van de meest veeleisende races op twee wielen. Een jaar later zet Triumph die uitzonderlijke prestatie in de bloemetjes met de introductie van de Tiger 900 Rally Aragón en de Tiger 900 GT Aragón. Deze speciale edities, die alleen in 2023 leverbaar zijn, hebben elk een unieke kleurstelling en specificatie.

Cervantes domineerde de 450 km lange race aan het stuur van een Tiger 900 Rally Pro en kwam met een indrukwekkende voorsprong van 1 uur en 6 minuten over de streep. Daarmee bewees hij dat de Tiger 900 ook het zwaarste terrein aankan en op topniveau kan presteren. Beide Tiger 900 Aragón Editions pakken uit met de specificaties, technologie en capaciteiten van marktleiders Tiger 900 GT Pro en Rally Pro. Hun geavanceerde prestaties worden kracht bijgezet door twee frisse, nieuwe looks. Zo houden ze het ultieme gevoel van agressie en attitude vast, en krijgen ze een extra raceklaar randje aangemeten. De Tiger 900 Rally Aragón pronkt met een drieledige kleurstelling, bestaande uit mat Phantom Black, mat Graphite en Crystal White, met opvallende Racing Yellow-accenten die naadloos worden gecombineerd met Triumph Tiger en Aragón Edition details, evenals een nieuw en uniek tweekleurig zadeldesign.

De GT Aragón is ook uitgedost met details van de Triumph Tiger en Aragón Edition, en een verfrissend ontwerp met een tweekleurig zadel. Daarenboven komt deze versie in een drieledige kleurstelling van Diablo Red, Matt Phantom Black en Crystal White, voor een gewaagde, maar elegante uitstraling. Beide modellen kunnen nog steeds uitpakken met een indrukwekkend maximumkoppel van 87 Nm bij 7.250 t/min en een slipper- en assistkoppeling om de oppermachtige prestaties uit de triple te matchen. Deze twee nieuwkomers in de Tiger-familie, die net zoals hun broertjes bogen op een lichtgewicht modulair frame en hoogwaardige vering, zijn gebouwd om zowel op de weg als offroad voor de ultieme, wendbare en dynamische rijervaring te zorgen. De GT Aragón Edition is voorzien van een volledig elektronisch instelbare 45mm USD-cartridgevork van Marzocchi, terwijl de Rally Aragón Edition is uitgerust met een Showa-voorvork die getuned is voor nog betere offroadprestaties.

Valbeugels rond het blok zijn standaard op beide Aragón Editions, terwijl de Rally Aragón Edition ook valbeugels rond de tank heeft, om de ultieme racelook af te maken. Voor beide modellen is een reeks van meer dan 65 modelspecifieke accessoires beschikbaar, zodat je je machine helemaal aan je eigen avontuur kunt aanpassen.