Het persbericht van de nieuwe Ninja 650 en elektrische Ninja e-1 en Z e-1 hebben we nog maar net binnen en het volgende nieuws van de de nieuwe Kawasaki Versys 1000 dient zich alweer aan! Kawasaki heeft het Adventure-concept met de Kawasaki Versys 1000 naar een hoger niveau getild door de motor verder te perfectioneren voor het doel dat de meeste Adventure-rijders voor ogen hebben. Perfect comfort en ultieme beheersbaarheid op alle verharde wegen die je maar kunt tegenkomen. De Versys 1000 beschikt over een lange veerweg en 17-inch wielen, die bijdragen aan een hoge mate van wendbaarheid. Zijn 1043 cc metende viercilinder-lijnmotor koppelt een riant vermogen van 120 pk aan een brede koppelkromme (102 Nm). Hiermee beschikt de motor over een enorme souplesse, waardoor je moeiteloos lange afstanden overbrugt. Een ergonomisch pakket garandeert een goede windbescherming en een prima zitcomfort.

Versys 1000

De Kawasaki Versys-range start met de Versys 1000 ‘’standaard’’. Hoewel dit het instapmodel is, heeft deze Versys al een complete standaarduitrusting met Cruise Control, Traction Control, Cornering Management, een verstelbaar windscherm en een middenbok. Eventueel kan de rijder zelf nog accessoires toevoegen die voor hem of haar belangrijk zijn.

Versys 1000 S

De Versys 1000 S is de luxere uitvoering van de Versys: de “S” laat weinig te wensen over en is onder meer voorzien van een Up/Down Quick Shifter, een prachtig TFT-display met Bluetooth verbinding, een 12V aansluiting, handvatverwarming, handkappen, bochtenverlichting en Kawasaki’s unieke High Durable Paint.

Versys 1000 SE

De topper is de Versys 1000 SE, waarvan de semi-actieve, elektronische Showa Skyhook vering de wegligging naar een hoger niveau brengt. De elektronische vering past zich continu aan de wegomstandigheden aan. Hierdoor wordt het rijgedrag verder verbeterd en het comfort verhoogd. De Versys 1000 SE is technologisch een uiterst geavanceerde motor binnen zijn segment.

De 2024 Versys 1000 modellen zijn leverbaar vanaf december in de kleuren:

Versys 1000                           Metallic Matte Graphenesteel Gray / Metallic Spark Black

Versys 1000 S  |  SE              Metallic Diablo Black / Metallic Phantom Silver (Nieuw)

Versys 1000 S  |  SE             Metallic Matte Dark Gray / Metallic Diablo Black (Nieuw)

Prijzen worden later bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl.